SVT-vännerna sörjer Bo Gentzel

1 av 3 | Foto: THOMAS JOHANSSON
Bo Gentzel under sin tid som klubbdirektör i Blåvitt.
SPORTBLADET

Bo Gentzel har avlidit, 69 år gammal.

Nu sörjs SVT-legenden av sina forna kollegor.

– Han har haft sviktande hälsa en längre tid, säger nära vännen Arne Hegerfors.

Bo Gentzel blev en känd tv-profil under 1980-talet efter åren som kommentator och programledare för det populära fotbollsmagasinet Tipsextra.

Gentzel tog sedan över som chef på SVT-sporten mellan 1990–1998 innan han gick vidare som klubb- direktör för IFK Göteborg under två år.

Nu har tv-legenden avlidit, 69 år gammal.

”Överraskande”

– Det är ruggigt tråkigt. Han har haft problem med knän och ben och lite av varje. Men på sista tiden har han mått bättre så det här är väldigt överraskande, säger Arne Hegerfors och fort-sätter:

– Vi pratade om honom i förrgår och jag sa att jag måste ringa honom. Senast jag pratade med honom mådde han bra. För ett halvår sedan hade det inte varit lika drabbande, men nu mådde han bättre.

Hegerfors och Gentzel har känt varandra sedan ungdomsåren i Göteborg och har sedan jobbat ihop på SVT och även bott grannar i Stockholm.

– Vi följde varandra i hasorna och har varit väldigt goda vänner. Han var en oerhört pålitlig och bra människa, säger Hegerfors.

Hylands värvning

Gentzel värvades till Radiosporten av Lennart Hyland och har även jobbat som marknadschef på Adidas. För några år sedan flyttade han tillbaka till Göteborg.

– Vi har haft tät kontakt genom alla år och fortsatt ringa varandra några gånger i månaden. Jag träffade honom senast när jag kommenterade min sista match i Göteborg. Då arrangerade han en middag med flera andra, han var en fantastisk organisatör, säger Hegerfors.

Bo Gentzel är pappa till förre landslagsmålvakten i handboll Peter Gentzel.