Vilt firande efter Giants mästartitel

Andra World Series-titeln på tre säsonger: ”Otroligt”

1 av 13 | Foto: Foto: AP
Marco Scutaro får en dusch av Sergio Romo efter segern – och de har förstås tänkt på att skydda ögonen...
SPORTBLADET

San Francisco Giants har varit uträknade – flera gånger.

Men i finalserien var det aldrig några problem.

– Detroit visste inte vad de väntade sig. Våra killar hade en date med ödet, säger general managern Brian Sabean efter klubbens andra World Series-titel på tre år.

Sedan bröt hela San Francisco ut i vilt festande.

I ett kylslaget Detroit, härjat av hårda vindbyar och lite regn fastställde hemmalagets pitcher Sergio Romo slutresultatet, 4-3 efter tio innings, och Giants kunde för andra gången på tre säsonger titulera sig som mästare.

Vilt festande

Samtidigt som segern bekräftades samlades tusentals människor på San Franciscos gator för att fira segern. Enligt tidningen San Francisco Chronicle tog fansen över stora delar av innerstaden med sitt vilda festande.

Några dansade conga, andra firade av fyrverkerier, startade små lägereldar på gatorna och klättrade upp på bussar.

”Det var ett krig”

Inne på stadion var det matchens MVP, Pablo Sandoval, som drog åt sig mest uppmärksamhet.

– Det är ett otroligt ögonblick som aldrig kommer att försvinna, säger han, enligt AP, efter vinsten.

Det var just Sandoval som gjorde skillnaden över hela matchserien för Giants. I den första matchen, för knappt en vecka sedan, gav han laget en smakstart med sina tre homeruns. Och det var inte förrän i natt, i seriens fjärde match, som Detroit Tigers kunde hota San Francisco.

– Det var ett krig, säger Giants Buster Posey.

– Och det var väl ett perfekt sätt att avsluta, för våra grabbar slet verkligen. Men vi gav aldrig upp och nu är det en helt otrolig känsla.

Posey är den ende spelaren som också fanns med i startuppställningen 2010, då Giants slog Texas Rangers i World Series-finalen. Då, precis som nu, var det få som trodde att Giants kunde vinna hela serien.

Under säsongen har Giants haft kniven mot strupen ett flertal gånger och tvingats till sex 'vinna-eller-försvinna'-matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM