Karlskrona besegrat i Janne Karlssons debut

Malmö bröt sin dystra hemmasvit

SPORTBLADET

Nej, det blev ingen Janne Karlsson-effekt för Karlskrona.

Malmö bröt sin dystra hemmasvit och vann med 3–1.

– Det här var ändå ett steg i rätt riktning, säger Karlskrona-backen Mikael Aaro.

Foto: BILDBYRÅN

Hockeyallsvenska jumbon Karlskrona presenterade Janne Karlsson som ny tränare i helgen. Samme Karlsson som fick sparken av den dåvarande elitseriejumbon Växjö för två veckor sedan.

– Jag har fortfarande mycket energi och är inte ett dugg knäckt efter tiden i Växjö, inte för fem öre. Det här blir en spännande utmaning och jag ser fram emot att sätta igång redan i kväll, sa 48-åringen till Sportbladet inför mötet med Malmö.

Rögle-spelare inlånade

Men det blev ingen Janne Karlsson-effekt för Karlskrona, som även förstärktes av tre blixtinlånade Rögle-spelare: Nils Bergström, André Brendheden och Tobias Törnqvist.

Ludvig Rensfeldt spräckte nollan för Malmö redan efter drygt tre minuter, och i slutsekunderna av den första perioden utökade Alexander Bergström hemmalagets ledning till 2–0.

Ett resultat som stod sig till mitten av slutronden, då Mikael Aaro tände gästernas hopp. Men kort därefter prickade Magnus Häggström in 3–1, vilket blev slutresultatet.

”Hade kunnat vinna...”

– Jag tycker att vi gör en bra match. Med lite tur hade vi kunnat vinna, vi skapade så pass mycket chanser, säger Aaro till Sportbladet.

Hur kändes det med Janne Karlsson i båset?

– Bra, vi behövde en ny röst. Han har pondus och det märks att han är erfaren. Och matchen i dag var helt klart ett steg i rätt riktning, det tycker jag.

Alla Malmö-mål gjordes i powerplay, och segern var lagets första hemmavinst på de fem senaste försöken.

Karlskrona ligger fortsatt sist i tabellen, åtta poäng efter tolfteplacerade Almtuna över strecket.

– Vi har kapacitet att klara oss kvar. Samtidigt tycker jag inte att vi ska stressa upp oss allt för mycket ännu, det återstår fortfarande väldigt många matcher, säger Aaro.

FAKTA

Malmö–Karlskrona 3–1 (2–0, 0–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (3.22) Ludvig Rensfeldt (Rajon Anderson) spel fem mot fyra, 2–0 (19.36) Alexander Bergström (Magnus Häggström) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (7.46) Mikael Aaro (Christian Magnusson), 3–1 (11.38) Magnus Häggström (Frederik Storm, Alexander Bergström) spel fem mot fyra.

Skott: 40–28 (11–7, 20–8, 9–13).

Utv, Malmö: 3x2. Karlskrona: 5x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 5 328.