Anrell: ”Jag skiter i Fotbollsgalan i år”

”Jag ska på konsert istället”

SPORTBLADET

År efter år skrev Lasse Anrell uppmärksammade krönikor i Sportbladet dagen efter Fotbollsgalan.

Men den här gången så kommer han inte ens se den.

– Nej, jag skiter i det i år. Jag ska på Don McLean-konsert istället, säger Anrell.

Sportbladets tidigare krönikör Lasse Anrell väljer bort Fotbollsgalan i år.

”Ja, årets höjdpunkt! Det var så jävla kul att skriva om!”

Att Lasse Anrell har ett speciellt förhållande till Fotbollsgalan går inte att ta miste på. Den före detta Sportbladet-krönikören minns gärna till­baka till ”alla underbara kal­koner” som han fått uppleva.

”Fruktansvärt dålig”

– Det hände alltid nåt helt perverst. Programledarna brukar vara underbart usla och dra skämt som ingen skrattar åt och så blir det sådär isande stämning. Eller Jessica Almenäs är aldrig dålig men de brukar ju släpa dit nåt pucko som de ställer bredvid henne. Och sen brukar ju direktörer, typ Jan Scherman, också göra bort sig. Det är nästan det allra roligaste.

Är det verkligen så dåligt som du brukar skriva? Eller har dina sågningar blivit en grej i sig?

– Lite av en grej kanske, men jag tycker att det är fruktansvärt dåligt. Idrottsgalan på SVT var bra alla utom ett år men Fotbollsgalan, ja, den var faktiskt alltid dålig.

Har du något favoritögonblick?

– Tja… det kommer upp två saker. Varje år när Simon Bank och Lars-Åke Lagrell stod i för stora kostymer och skulle vara ståuppkomiker och dela ut Guldbollen var det vansinnigt roligt. Och Djurgårdens killar som Backstreet Boys är en annan underbar kalkon.

”Se den i efterhand”

Men den här gången ska Lasse Anrell inte ens se Galan. I alla fall inte på plats eller i direktsändning.

– Jag ska se Don McLean på Hamburger börs istället. Det är en underbar gammal hjälte som jag aldrig sett innan, så då får man förstås passa på.

Ett enkelt val?

– Nej, när jag köpte biljetterna så visste jag inte att det var samma datum. Men jag får väl se galan i efterhand, det måste jag nog göra.

ARTIKELN HANDLAR OM