Läsarna: Ibra ska ha Jerringpriset

Zlatan favorit att vinna Jerringpriset – för andra gången

Folkets favorit Zlatan Ibrahimovic är den ende enskilde fotbollsspelaren som vunnit Jerringpriset. Nu är han storfavorit att ta hem det igen.
SPORTBLADET

Zlatan Ibrahimovic är den ende enskilde fotbollsspelaren som har vunnit Jerringpriset.

Nu är han folkets favorit till att ta hem det igen.

– Det var ett av mina största ögonblick i livet när jag vann, har han berättat för Radiosporten.

IFK Göteborg vann det 1982. Svenska fotbollslandslaget 1994. Men Zlatan Ibrahimovic (2007) är den ende enskilde fotbollsspelaren som har vunnits folkets pris.

Nu är han möjlig vinnare igen och både oddssättare och svenska folket ser PSG-stjärnan som favorit.

Kan ta storslam

I går släppte Radiosporten de 15 kandidaterna, och sent i natt hade Zlatan Ibrahimovic fått 33 procent av rösterna på sportbladet.se.

Mer än tio procent fler än tvåan och trean, Lisa Nordén och juniorlandslaget i ishockey.

Han har chansen att ta storslam på Idrottsgalan i januari, då han förutom Jerringpriset också är nominerad i klassen ”Årets manlige idrottare”. Dessutom kan han tillsammans med resten av landslaget ta hem kategorin ”Årets prestation” för bragden i Berlin.

Räcker med en poäng

I morgon kväll ska han skjuta PSG vidare i Champions League. En poäng borta mot Dynamo Kiev räcker för avancemang.

– De har stora chanser att gå vidare, men sen blir det svårt. PSG har inte rätt balans för att kunna slå storlag som Barcelona, Real Madrid och Chelsea. Det är ett ungt lag utan erfarenhet. Det är ju egentligen bara Zlatan, Thiago Silva och Alex som har spelat i Champions League, säger Fedéric Gouaillard, ­reporter på Le Parisien.

”Lagets ledare”

Som alla andra hyllar han svenskens insatser i klubben så här långt.

– Han är redan lagets ledare, och en sån har de saknat sedan Pauleta slutade 2008. Det viktigaste för honom blir att vinna något med klubben redan i år. Gör han 30–35 mål så är det succé, men det viktigaste är ändå att vinna ligan, något som PSG inte lyckats göra sedan 1994.

*FOTNOT: Information om hur du röstar hittar du HÄR.

FAKTA

DE ÄR NOMINERADE TILL JERRINGPRISET 2012:

Anna-Carin Ahlqvist, bordtennis (Paralympics), Sara Algotsson Ostholt, ridsport, herrlandslaget, bandy, Håkan Dahlby, skytte, herrlandslaget, handboll, Zlatan Ibrahimovic, fotboll, juniorlandslaget, ishockey, Jonas Jacobsson, skytte (Paralympics), Fredrik Lööf/Max Salminen, segling, André Myhrer, alpint, Lisa Nordén, triathlon, Stefan Olsson/Peter Wikström, tennis (Paralympics), Maja Reichard, simning (Paralympics), Lotta Schelin, fotboll.

ARTIKELN HANDLAR OM