Eriksson syndabock i kusinfajten

Berglund: ’Han ska få en bamsekram’

Foto: SCANPIX
Frölunda svacka håller i sig Fredrik Eriksson (mitten) styrde in 1–0 i egen kasse och vid 2–1 hoppade pucken över bladet till Marcus Paulsson. ”Shit happens helt enkelt”, säger Eriksson.
SPORTBLADET

Han var inblandad i Färjestads 1–0 och 2–1.

Frölundas Fredrik Eriksson hade maximalt med otur i prestigemötet.

Men Christian Berglund vill inte häckla kusinen.

– Blod är tjockare än vatten så han ska få en bamsekram istället, säger FBK-spelaren.

Färjestad mot Frölunda. Där har ni ett av elitseriens största prestigemöten. I går drog Färjestad det längsta strået inför en fullsatt hall. FBK körde över ett Frölunda – som befinner sig i en djup svacka – med 4–1.

I Frölunda finns det fem värmlänningar. En av dem är Fredrik Eriksson – kusin till Christian Berglund i Färjestad. Eriksson var oturligt nog inblandad i 1–0-kassen när han skulle bryta Per Åslunds chans men istället var sist på pucken.

Vid 2–1-målet, där målvakten Julius Hudacek lämnade en knepig retur, hann Eriksson inte avvärja Marcus Paulsson läge när pucken studsade över bladet och satt i nätet. Frölundabacken var inte på något sätt dålig. Dock hade han maximalt med otur i ett par situationer – något som blev kostsamt för gästerna.

”Hade maximal otur”

– Blod är tjockare än vatten så jag kommer inte att häckla honom. Jag är för snäll för det och han hade ju faktiskt maximalt med otur. Det är sådant som händer, säger Christian Berglund.

Hur är det att möta en släkting på isen?

– Vi vet var vi har varandra. Vi har växt upp ihop så vi är nästan som bröder. Får jag en chans att trycka till honom på isen så tar jag den. Men efter den här matchen så ska han få en bamsekram istället. Vi ska ses över en middag nu. Det kommer bli en hel del snack om golf och så ska vi reta Dick Axelsson också, säger Berglund.

Eriksson själv var givetvis besviken efter matchen:

– Jag försökte bryta passningen vid 1–0-situationen men istället gick pucken i mål. Jag gjorde allt för att ”Walle” (Rickard Wallin) inte skulle få pucken. Shit happens, helt enkelt. Vid 2–1 hade jag inte kunnat göra så mycket om jag inte hade haft ett klubblad som var två decimeter större.

Ser du något mönster i er svacka just nu?

– Vi har gjort fem mål de senaste fem matcherna och då är det inte så lätt att vinna, säger Eriksson.

Anna Lindbäck

FAKTA

Färjestad–Frölunda 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)

Andra perioden: 1–0 (1.38) Per Åslund spel fyra mot fem, 1–1 (2.35) Dick Axelsson (Mathis Olimb, Magnus Kahnberg) spel fem mot fyra, 2–1 (8.17) Marcus Paulsson (Christian Berglund, Rickard Wallin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (16.53) Per Åslund, 4–1 (17.14) Anders Bastiansen (Marius Holtet) spel fyra mot fem mål i tom kasse.

Skott: 30–16 (12–4, 10–5, 8–7).

Utv, Färjestad: 5x2. Frölunda: 5x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm, Sören Persson, Lidköping.

Publik: 8 536.

1 av 2
Frölunda svacka håller i sig Fredrik Eriksson (mitten) styrde in 1–0 i egen kasse och vid 2–1 hoppade pucken över bladet till Marcus Paulsson. ”Shit happens helt enkelt”, säger Eriksson.

Frölundas allA värmlänningar

Pierre Johnsson, back, moderklubb Färjestads BK

Fredrik Eriksson, back, moderklubb Karlskoga HC

Oliver Bohm, back, moderklubb Färjestads BK

Gustav Rydahl, forward, Färjestads BK

Henrik Tömmernes, back, Färjestads BK

ARTIKELN HANDLAR OM