”FBK har en speciell plats i mitt hjärta...”

Poängkungen hoppas på comeback i elitserien

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Han ratades av Färjestad och fick byta elitserien mot allsvenskan.

Nu gör Henrik Björklund, 22, dundersuccé i BIK Karlskoga – och drömmer om en ny chans i moderklubben.

– FBK har fortfarande en speciell plats i hjärtat, säger han.

Henrik Björklund elitseriedebuterade redan som 16-åring, och bidrog starkt till Färjestads trippla finaler – och dubbla guld – på J18-sidan 2006–2008.

Då spåddes han en lysande karriär – men utvecklingskurvan planade plötsligt ut och supertalangen körde fast.

Efter att ha misslyckats med att slå sig in FBK:s A-lag skrev Björklund på för allsvenska Örebro förra året. Men inte heller där ville det lossna.

– Det var tufft. Jag trodde att jag var redo, och tyckte att det skulle bli kul att spela i ett allsvenskt topplag som Örebro. Men jag lyckades aldrig slå mig in ordentligt och bänkades igen, säger han.

”Har fantastisk sammanhållning”

I somras bar flyttlasset vidare till Karlskoga – och nu har 22-åringen slagit igenom med dunder och brak.

Henrik Björklund toppar allsvenskans poängliga med 26 poäng (9+17) på 24 matcher.

– Det är riktigt gött och ingenting jag hade räknat med, om man säger så. Men jag måste säga att Karlskoga är ett fantastiskt lag att spela i, med en fantastisk sammanhållning. Vi leder serien nu och i takt med lagets framgångar har det även gått bra för mig. Jag har verkligen fått förtroende här – det gör ju allting så mycket lättare, säger han.

Pojkdrömmen om NHL hägrar fortfarande i horisonten, men den storvuxne, högerfattade forwardens primära mål är att ta sig tillbaka till elitserien. Och gärna till moderklubben Färjestad, om inte Karlskoga går upp.

”Inget att sticka under stol med”

– Just nu fokuserar jag bara på Karlskoga och matchen i morgon (läs i dag, seriefinal mot Leksand). Men det är klart att elitserien är målet, och jag ska inte sticka under stol med att FBK fortfarande har en speciell plats i hjärtat, säger han.

Färjestads nye sportchef Jörgen Jönsson:

– Det är ett gott betyg för föreningen att han säger så. Henrik fick inte riktigt plats här senast och tvingades söka sig till en ny klubb. Men det är jättekul att höra att han gärna kommer tillbaka.

Ett intressant namn inför nästa säsong?

– Han har tagit stora kliv framåt, helt klart. Vi håller alltid ögon och öron öppna och kikar in bra spelare.

  SE SERIEFINALEN KARLSKOGA–LEKSAND – BARA PÅ S24!