Spelarna: Han är mest överskattad

Spelarna: ”Färjestad får inte vinna” Svaret: ”Kommer ladda som fan nu”

1 av 27
SPORTBLADET

Han har vunnit fyra SM-guld med Färjestad, spelat 79 NHL-matcher och över 100 landskamper. Ändå pekas Rickard Wallin, 32, ut som elitseriens mest överskattade spelare i C Mores enkät.

– De får tycka vad de vill, jag bryr mig ändå inte, säger han.

Snacket går på högvarv ­inför det stundande slut­spelet och C More har med hjälp av en stor spelarenkät bidragit till att hälla ytter­ligare vatten på kvarnen. Den som får utstå hårdast kritik av alla är Färjestads lagkapten Rickard Wallin. 40 procent av elitseriens spelare pekar ut honom som ”den mest överskattade” och 25 procent väljer honom som spelaren de ”minst unnar ett SM-guld”.

”Påverkas inte”

– Det är väl så. Jag har haft förmånen att få vinna guld några gånger förut och folk tenderar ju att inte unna framgång till de som gjort bra ifrån sig.

Handlar det om avund­sjuka menar du?

– Äh, jag vet inte, men det spelar inte roll. Det är ändå inget jag påverkas av.

Det är ändå ganska hårda ord...

– De får tycka vad de vill, jag bryr mig inte. Jag har gjort en bra säsong och är nöjd med det jag presterat hittills. Jag är inte intresserad av vad andra tycker, säger Wallin.

”Kan gå hela vägen”

De anonyma spelarna som deltagit i enkäten går inte ­bara hårt år lagkaptenen Wallin – hela Färjestad får sig en känga. 47,5 procent väljer Karlstadklubben som det lag de ”inte vill ska ta hem guldet”. Siffror som skulle kunna användas som extra tändvätska. Så tänker dock inte Wallin. Han är redan tillräckligt taggad inför slutspelet som inleds mot Modo på tisdag.

– Det här har man längtat efter under hela året. Nu laddar vi som fan och ser fram emot att köra i gång. Vår målsättning är alltid att vinna och vi vet att om vi spelar bra så har vi en stor chans att gå hela vägen.