Spelarna: Han blir slutspelskung

Holloway: Roligt och hedrande

1 av 25
SPORTBLADET

Han tippas bli slutspelskung och är den spelare motståndarna helst vill ha i sitt eget lag.

Bud Holloway hyllas inför slutspelet:

– Roligt och hedrande, men nu krävs det att man steppar upp ett par steg till, säger Skellef­teås poängmaskin.

Bud Holloway, 25, vann elitseriens poängliga överlägset och blev den andre spelaren i elit­seriens historia att passera 70 poäng under en säsong.

Förra året vann han även slutspelets poängliga och när C More frågar spelare från de övriga ­lagen om vem som blir ”Årets slutspelskung” svarar 47 procent Holloway.

”Det triggar mig”

– Respekt är något du förtjänar under säsongen, det får du inte gratis. Det är kul att höra men samtidigt innebär det per automatik att motståndarna kommer att kämpa extra hårt för att slå dig, säger Holloway.

Men hyllningarna stannar inte där. Den högerfattade kanadensaren är också den spelare som flest motståndare vill ha i det egna laget. Med bred marginal får han flest röster, före Linköpings landslagscenter Carl Söderberg.

– Det känns kul att få ­något tillbaka efter allt ­arbete man lagt ner under grundsäsongen. Att vara respekterad av sina motståndare är en fantastisk utmärkelse som jag uppskattar väldigt mycket. Samtidigt triggar det mig, för nu vill jag visa att jag har förtjänat det.

”Handlar om laget”

Skellefteå förlorade SM-finalen mot Brynäs för ett år sedan och för Holloway betyder en seger i poäng­ligan ingenting om inte ­laget vinner det efterlängtade SM-guldet:

– Det handlar om laget nu, laget är större än jag. Man måste ge allt, om det krävs att jag slänger mig och blockerar skott så kommer jag att göra det, säger Holloway.