Förbundet ska granska Vihkos tackling igen: ’Det är pinsamt’

1 av 8 | Foto: C MORE SPORT
SPORTBLADET

Efter att ha specialgranskat Joonas Vihkos tackling på Per-Johan Axelsson valde domar­chefen Mikael Ahlström och huvuddomarna att inte anmäla till disciplinnämnden.

Men i dag kan ett nytt beslut komma.

– Även om vi väljer att låta den gå vidare till disciplinnämnden betyder inte det per automatik att vi tycker det är en avstängning, säger Ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström.

Foto: SCANPIX
Frölundaspelarna såg inte med blida ögon på tacklingen mot Per-Johan Axelsson.

13 minuter in i andra perioden tacklade Luleåforwarden Joonas Vihko in Frölundas Per-Johan Axelsson i sargen.

Det kom ingen åtgärd från domarna direkt men efter en diskussion fick Vihko två minuter för boarding.

Ett straff som Frölunda rasade emot.

– Det är ett skämt. Det är ett solklart matchstraff. Att domarna ens diskuterar det är pinsamt. Jag förstår inte hur de tänker, säger Joel Lundqvist.

”Så fult”

Är det något ni kommer att ha i åtanke resten av kvartsfinalserien?

– Ja, den var så ful. Det är inget man glömmer i första taget, säger Lundqvist.

Men Vihko håller inte med.

– Det var en ren tackling men han hade lite dålig balans. Jag fick två minuter och det är inget mer med det. Det är en del av spelet och inget speciellt.

Domarchefen Mikael Ahlström var på plats i Coop Arena. Efter matchen hade han ett möte med de både huvuddomarna Ulf Rönnmark och Marcus Linde där de specialgranskade tacklingen.

Sportbladet pratade med Ahlström sent i går kväll.

– Från domarhåll kommer vi inte att gå vidare och anmäla till disciplinnämden. Vi bedömer att det är en tackling som tar mot axeln, sedan faller han lite olyckligt. Han fick en tvåa för boarding och vi tycker att det räcker.

Kan gå emot domarna

Men i dag kommer Ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström och förbundets domarchef Peter Andersson att titta på händelsen.

De kan välja att gå emot domarnas bedömning och göra en anmälning.

– Det inte säkert att vi gör någon annan bedömning. Och även om vi väljer att låta den gå vidare till disciplinnämnden betyder inte det per automatik att vi tycker det är en avstängning, säger Lundström.