Zlatan rasande efter poängtapp

Såg rött efter att PSG hade tappat ledningen

1 av 18 | Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

PSG tappade en 2–0-ledning och efter slutsignal uppstod tumult i Saint-Etienne.

Argast? Zlatan Ibra­himovic.

– Domaren sa till mig att lugna mig och jag sa till honom att göra samma sak, säger Zlatan efter PSG:s 2–2 mot Saint-Etienne.

Frustration ”Domaren sa till mig att lugna mig och jag sa till honom att göra samma sak”, säger Zlatan om tumultet efter slutsignalen.

Saint-Etienne hade inte förlorat en match på hela 2013 och tabellfyran hade dessutom slagit Paris-Saint Germain vid två tillfällen under säsongen. Men i går såg ­parislaget ut att få sin ­revansch efter två snabba mål på Geoffroy-Guichard-stadion.

Och om det första målet av Javier Pastore var ordinärt så var det andra en ­delikatess.

Fick lägga om straffen

Ezequiel Lavezzi trillade i straffområdet efter kontakt med Saint-Etiennes målvkakt Stéphane Ruffier och tilldömdes straff. Zlatan Ibrahimovic slog den hårt i mål, men hann inte börja fira innan domaren blåste av för att en lag­kamrat börjat börjat springa innan domarens signal och Zlatan fick lägga om den.

Ibrahimovic tog ny sats och chippade bollen retfullt i mål över en grund­lurad målvakt.

Och mindre än 20 minuter in i matchen såg PSG ut att ha övervunnit sitt Saint-Etienne-spöke.

Men hemmalaget reste sig och efter att PSG-backen Alex styrt in ett självmål i slutet av första halvlek kvitterade François Clerc i mitten av andra, trots att PSG ropade på frispark i läget innan efter en stämpling på försvararen Thiago Silva, och gästerna lyckades därefter inte komma tillbaka, trots ett par lägen i slutminuterna.

Kraftiga protester

Efter en frispark av David Beckham protesterade PSG-spelarna kraftigt för att muren rört sig för tidigt, och efter slutsignalen var det upprört i bortalägret. Zlatan Ibrahimovic stannade kvar på planen och ­pratade irriterat med ­domartrion i flera minuter ­efter slutsignalen innan han lämnade innerplan med ett frustrerat ansiktsuttryck.

– Ja, men det är normalt. Vi gör alla misstag, domaren också, han är mänsklig som vi spelare. Det var ­bara vanligt prat precis som vi pratar nu, har vi inte rätt att prata kanske? Domaren sa till mig att lugna ner mig och jag sa till honom att ­göra samma sak, säger Ibrahimovic efter matchen.

Trots poängförlusten var PSG:s svenske anfallaren inte särskilt besviken.

– Nej, vi är fem poäng ­före Lyon, vi är fortfarande tabelletta och visst, vi ledde med två mål och tappade ledningen, men det är sånt som kan hända. Vi gjorde en fantastisk första halvlek. Den andra var sämre, vi gjorde många enkla misstag och tappade idén från första halvlek och blev lite förvirrade. Men det var inte lätt att spela eftersom ­planen var förskräcklig, det var den sämsta jag någonsin spelat på, säger Zlatan Ibrahimovic.