”Jag hade tur i oturen”

Åskådaren talar ut efter att ha blivit träffad av slagskott i huvudet

1 av 6 | Foto: VIASAT HOCKEY
SPORTBLADET

En förbannad Christian Söderström sköt ett slagskott rakt upp i publiken.

Pucken träffade Håkan Rodling, 44, som klarade sig med en hjärnskakning och elva stygn.

– Det var en jävla tur i oturen. Några centimeter åt fel håll och det hade gått mycket värre, säger han till Sportbladet.

Foto: PIC-AGENCY

I stan för en jobbkonferens bestämde sig Umeåbon Håkan Rodling för att gå på ishockey tillsammans med några kollegor. Det blev en kväll han sent kommer att glömma.

Efter ett baklängesmål blev Timrås Christian Söderström, 33, så arg att han sköt ett hårt slagskott mot ena långsidan. Pucken flög över plexiglaset och träffade Håkan i huvudet.

– Jag pratade med en kollega och tittade åt ett helt annat håll när pucken träffade mig i sidan. Det bara small till och sen kände jag hur det började rinna blod. Då la jag mig ner. Allt gick jättefort, säger han.

Hur mår du i dag?

– Det känns okej. Jag fick sy elva stygn och har en hjärnskakning så det gör lite ont i huvudet. Jag har inte sovit så mycket så jag är ganska trött.

”Hade kunnat gå mycket värre”

– Pucken träffade mellan ögat och tinningen så några centimeter åt fel håll och det hade gått mycket värre.

Och Christian ringde dig i går?

– Ja, han hade ångest och var jättestressad. Han förstod att det var en idiotgrej.

Under onsdagen fick Håkan Rodling besök av Timrås ordförande Tommy Andersson och klubbdirektören Lars Nolander som bad om ursäkt för det inträffade.

Såhär sa Christian Söderström till Sundsvalls-Tidning i går:

– Jag var lite förbannad och skulle dra iväg pucken i sargen. Det finns inga ursäkter, inget försvar. Det är bedrövligt. Men man lär sig något.

ARTIKELN HANDLAR OM