Så startar Sverige mot Slovakien

Erkan Zengin tar plats på mittfältet – gör debut

Flera av de stora namnen får vila i kvällens träningslandskamp.
SPORTBLADET

ZILINA/STOCKHOLM. En vänsterback till höger, en rekordjagande veteran på mitten och en joker på kanten.

Flera framtidsnamn tar plats i Sveriges elva mot Slovakien när Erik Hamrén laborerar om.

Bland annat får Erkan Zengin, 27, chansen att imponera i sin A-landslagsdebut.

Det är en drös spelare som får chansen att visa upp sig för förbundskaptenen Erik Hamrén när de blågula fotbollsherrarna möter Slovakien i en träningslandskamp i Zilina.

En som verkligen ges möjligheten att visa upp sig för de svenska fansen igen är Turkiet-proffset Erkan Zengin, som tar plats till vänster på mittfältet i sin landslagsdebut. Något Zengin trodde på redan i helgen.

– Ja, faktiskt, jag tror det. Jag vet inte men jag hoppas få spela från start. Så kan man göra det bra också hoppas jag, sa Zengin då.

Svensson mot rekordet

Under landslagssamlingarna har 27-åringen utmärkt sig och bjudit på flera "snackisar".

På mittfältet fortsätter Anders Svensson sin rekordjakt. Matchen blir 36-åringens 139:e landskamp, fyra färre än rekordmannen Thomas Ravelli.

– När det är så nära så är det självklart något som lockar, säger Svensson.

Veteranen bildar mittfältspar med Samuel Holmén som därmed tvingar Pontus Wernbloom kvar på bänken.

– Det är klart att jag är en helt annan spelartyp än egentligen alla de andra mittfältarna som är med. De är väldigt bollskickliga och spelförande samtidigt som jag är mer box till box med mer energi och löpningar. Vi spelar ju två defensiva innermittfältare och jag tycker det ska finnas utrymme för att en av de som följa med upp i anfallen bara man är tillbaka när det är försvarsspel, säger Holmén.

Wendt tillbaka som vänsterback

Ytterbacken Oscar Wendt är tillbaka i startelvan efter en längre tids frånvaro och spelar till vänster, platsen Behrang Safari hade mot Irland. Safari får nu istället vikariera för skadade Mikael Lustig till höger.

Kristoffer Nordfeldt får chansen mellan stolparna efter att både Andreas Isaksson och Johan Wiland fått ledigt och framför honom bildar Jonas Olsson och Mikael Antonsson mittlås.

IFK Göteborgs Tobias Hysén får fortsatt förtroende i anfallet och kommer att kompletteras av Ola Toivonen som tar Zlatan Ibrahimovics position.

Matchen kan ses i TV3 med avspark klockan 20.15

FAKTA

Elvan mot Slovakien.

Kristoffer Nordfeldt - Behrang Safari, Mikael Antonsson, Jonas Olsson, Oscar Wendt - Alexander Kacaniklic, Samuel Holmén, Anders Svensson, Erkan Zengin - Ola Toivonen, Tobias Hysén.

På bänken: David Mitov Nilsson, Andreas Granqvist, Mikael Lustig, Per Nilsson, Jimmy Durmaz, Rasmus Elm, Pontus Wernbloom, Erton Fejzullahu.