Han leder Sportbladets plusliga: ”Kvitto på något bra”

SPORTBLADET

Kvällens semifinalmotståndare Luleå är näst sista hindret mot Le Mat-pokalen.

Och vårens guldjakt blir den sista för slutspelets bäste spelare – Oscar Lindberg har samlat på sig flest plus av samtliga slutsspelsspelare så här långt.

– Ett kvitto för att jag gjort det bra, säger Skellefteås 21-åring, som nästa säsong försvinner till NHL-giganten NY Rangers.

15 plus i Sportbladets betygsättning är flest av samtliga slutspelsspelare.

Då har Oscar Lindberg inte ens spelat lika många matcher som de flesta av sina konkurrenter.

21-åringen har följt upp sin starka grundserie med att göra succé i slutspelet där Skellefteå slog ut Brynäs i fyra raka matcher. 17 mål och 25 assist i elitserien har blivit ytterligare sex poäng i SM-slutspelet.

Lindberg har slagit igenom stort den här säsongen – men håller inte med om att han är slutspelets bäste spelare så här långt.

”Höjt oss ett snäpp till”

Eftersom han inte gärna pratar om sig själv.

– Visst, det har funkat bra, men det är tack vare mina kedjekamrater Melker Karlsson och Petter Emanuelsson som jag kunnat spela så bra. Vi tre har varit riktigt bra. Och så har ju laget gjort många mål också, det är en annan förklaring, säger Lindberg.

– Men okej, att jag fått flest plus är väl ett kvitto på något bra, tillägger han.

Det är knappast något hemlighet att Lindberg och Skellefteå går för guld. Klubben har redan satt skräck i övriga slutspelskonkurrenten med att ösa in mål i kvartsfinalspelet, 20 stycken.

– Vi har höjt oss ett snäpp till. Men det finns egentligen ingen hemlighet. Vi följer bara vår ”game plan”, spelar med hög fart. Då är vi så här bra.

Men guldjakten med Skellefteå blir den sista för Lindberg. Han är utlånad till Västerbottenklubben från New York Rangers och försvinner sannolikt dit för att slåss om en plats i NHL nästa säsong.

– Ja, det är troligt. Fast, jag har inte tagit något beslut utan sagt att jag tar allt sånt där efter säsongen.

Först ska han knäcka Linköping i semifinalen i kväll.

FAKTA

TOPPEN I PLUSLIGAN

Oscar Lindberg, Skellefteå 15

Chris Lee, Färjestad 14

Joel Lundqvist, Frölunda 11

Pär Arlbrandt, Linköping 10

Linus Klasen, Luleå 9