Titta, det blir en rekordfinal

Murray i final – då är britterna beredda att betala 700 000 för en biljett: ”Har chans”

Murray & Djokovic
SPORTBLADET

Det är Murray-feber i London.

Inför dagens final i Wimbledon har priserna för en biljett nått rekordhöga summor.

Se matchen på tv – eller var beredd på att få betala upp emot 700 000 kronor.

Senast Storbritannien fick se en britt lyfta segerpokalen i Wimbledon var Fred Perry 1936. Och det märks på biljettpriserna inför dagens drömfinal.

Ökade med 412 procent

Finalen är givetvis slutsåld sedan länge, men fortfarande går det att få tag på biljetter via utomstående biljettförsäljare, som kan sätta vilka priser de vill.

Efter att Murray vunnit semifinalen mot Jerzy Janowicz i fredags väntade en galen natt – biljettmässigt. Priset på biljetterna ökade med 412 procent och globala online-företaget Viagogo hade mer än en miljon besökare som var ute efter de exklusiva platserna.

– Allt eftersom han (Murray) har tagit sig vidare i mästerskapet har supportrar från när och fjärran försökt att få tag i de sista biljetterna. Vi har sett rekordhöga priser i år med några biljetter för 71 000 pund (ca 700 000 svenska kronor), säger Viagogos talesman Ed Parkinson.

Världsettan Novak Djokovic är inte orolig över publiktrycket trots det enorma stödet som väntar Murray.

”Vet vad jag ska göra”

– Det är länge sedan hans nation vann Wimbledon och nu har han stora chanser att göra det. Många kommer att stödja honom. Det är inte första gången jag är i den här situationen. Jag vet vad jag måste göra, säger han.

Finalen börjar 15.00 och sänds i TV4

ARTIKELN HANDLAR OM