OS-stjärnorna i stort badmintonslagsmål

Gick till brutal attack mot sin förre partner

Foto: YOUTUBE
SPORTBLADET

Bodin Issara, 22, och Maneepong Jongjit, 22, bildade ett sylvasst radarpar i London-OS förra året.

Nu verkar vänskapen som bortblåst.

I går brakade de samman – i ett gigantiskt badmintonslagsmål.

De var bland de högst rankade dubbelparen inför OS i London förra året, men åkte ut redan i kvartsfinal och valde då att separera.

Issaras nye kompanjon heter Pakkawat Vilailak, medan Jongjit hittat sin nye parhäst i Nipitphon Puangpuapech.

Och i går möttes de i dubbelfinalen i Yonex Canda Open.

Då hände det oväntade.

Gick till attack

Det var under ett sidbyte som Issara plötsligt gick till attack mot sin förre kollega. Han jagade Jongit bort till den intilliggande banan – och började måtta slag mot honom.

Coacher från de båda lagen sprang snabbt efter för att försöka lugna ner en uppenbart rosenrasande Isarra och lyckades, med viss möda, slita loss honom. I efterhand hävdar Issara att Jongit slagit honom med sin racket, varpå han tvingats sy två stygn.

Anmäls till disciplinnämnden

Det är fortfarande oklart var som föranledde slagsmålet, men helt säkert är att påföljder väntar. Styrorganet i badminton, BWF, skriver i ett pressmeddelande att de ska starta en utredning.

”Vi har rutiner kring hur vi ska hantera sådana här situationer och frågan kommer att överlämnas till disciplinnämnden".

Jongit och Puangpuapech tilldömdes segern – och därmed titeln – sedan Issara fått syna det svarta kortet. En sådan bestraffning leder, enligt regelverket, till "tillrättavisning, böter eller diskvalifikation".

Se den oväntade fajten här! (OBS! Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM