Ibrahimovic: Cavani kommer anpassa sig

Berättar i L'Équipe om besöket i Sverige, Cavani och samarbetet med Laurent Blanc: ”Han är bossen”

SPORTBLADET

På lördag ställs Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain mot Real Madrid i Göteborg.

I en intervju med tidningen L'Équipe berättar Zlatan nu om samarbetet med nye tränaren Laurent Blanc, storvärvningen av Edinson Cavani - och hur nöjd svensken är över att visa sitt hemland för lagkamraterna.

– Vi är mycket fokuserade, säger Zlatan till tidningen.

Ända sedan det stod klart att Carlo Ancelotti köper sig loss från sitt kontrakt med PSG, för att ta över Real Madrid, har det ryktats att Zlatan Ibrahimovic ska följa efter.

Men i veckan slog klubbpresidenten Florentino Perez fast att man inte tänkte värva svensken.

– Ancelotti har inte bett oss att värva någon från PSG och jag kan garantera Paris-supportrarna att vi inte kommer röra någon PSG-spelare, var budskapet från Perez när han intervjuades av L’Equipe.

”Det här är mitt land”

Den franska tidningen har nu fått en längre intervju med huvudpersonen i samband PSG:s försäsongsläger i Stockholm och Göteborg, och där man på lördag möter just Real Madrid.

Där berättar Zlatan hur nöjd han är över att visa upp sitt Sverige.

– Det här är mitt land, jag känner att de är glada över att vara här men vi är samtidigt inte här på semester. Vi är alla fokuserade på träningen, hur vi bygger upp vår fysik och det mentala. Den nya tränaren (Laurent Blanc) har en bra möjlighet att jobba på de sakerna tillsammans med oss.

Zlatan: Blanc har en ”fantastisk grupp”

Zlatan får även frågan av tidningen hur han ser på det kommande samarbetet med Blanc. Zlatan betonar att han ännu inte har pratat enskilt med honom, men konstaterar att fransmannen har en ”fantastisk grupp” att arbeta med.

– Det är upp till honom hur han vill spela, han är tränaren och bossen, säger Ibrahimovic till L’Equipe.

När PSG mötte Hammarby på nya Tele2 Arena byttes Zlatan av i halvtid. Nya stjärnvärvningen från Napoli, Edinson Cavani, spelade inte alls.

Stora förhoppningar på Cavani

Men Zlatan har stora förhoppningar på sin nye anfallskollega inför den kommande säsongen.

– Jag har aldrig spelat med honom innan, vi har alltid spelat i olika klubbar. I min karriär har det sagts ofta att jag inte kan spela med ”den eller den spelaren”, men det har alltid funkat bra ändå.

– Så vi får se, en ny spelare har kommit till oss och vi ska göra allting för att han ska anpassa sig till oss så smidigt som det bara går.

– Det är normalt. När jag kom till en ny klubb fick jag anpassa mig till spelarna som var där, tränaren och en ny stad. Ett nyförvärv måste alltid anpassa sitt spel till hur laget spelar.