Niklas Mattsson missade i semifinalen

Landslagskollegan kritisk: ”En domarsport...”

SPORTBLADET

SOTJI/STOCKHOLM. Niklas Mattsson gör inte Sven Thorgren sällskap i finalen av herrarnas sloepstyle. Det stod klart sedan Niklas Mattson misslyckats i semifinalen.

– Jag är ändå nöjd med de här dagarna, säger Mattsson.

Foto: VIAPLAY
Ingen final för Niklas Mattsson.

Det började illa för Mattsson som i det första av två åk missade landningen. Det andra åket blev hackigt och hans 44,75/36,50 poäng var en bra bit kort om de totalt 83,25 poäng som krävts för att ta sig till finalen.

– Det var skugga på uthoppen och det gjorde det svårt med tajmingen. Men jag är ändå nöjd med de här dagarna. Det har varit riktigt kul att vara här på OS, säger Mattson till Sportbladet.

Men skulle Mattsson ens ha behövt åka semifinalen, eller skulle han, likt Sven Thorgren ha kvalificerat sig direkt för finalen?

”Bättre än killen från Storbritannien”

Landslagskollegan, tillika slopestyle-profilen Henrik Harlaut, lutade brant åt det sistnämnda.

– Hans kvalåk (i torsdags) borde ha tagit honom till finalen, det var så pass bra. Jag tyckte det var mycket bättre än killen från Storbritannien, som kom fyra. Men det är en domarsport, så är det, säger Harlaut i Viasats studio.

Om dagens åk konstaterade Harlaut apropå Mattssons insats:

– Det var synd att han inte fick till det. Så fort du har en miss är det svårt att kämpa sig tillbaka.

”Brukar kunna bli nervöst”

Finalen i herrarnas slopestyle äger rum 09.45 och då ska Thorgren försöka knipa Sveriges första medalj. Och Mattsson tror på sin landsman.

– Det kan räcka hur långt som helst. Han har sett bra ut på träning så jag tror absolut att det kan räcka till podiet. Han kan stressa upp sig rätt mycket, men nu har han nått sitt huvudmål så nu är det bara att slappna av och ha kul, säger Mattsson till Sportbladet.

FAKTA

De tog finalplatserna

Billy Morgon, Storbritannien

Sage Kotsenburg, USA

Mark McMorris, Kanada

Yuki Kadno, Japan.

ARTIKELN HANDLAR OM