Så följer du Sportbladets tv-satsning under OS

Tiderna, gästerna och nyhetshändelserna

SPORTBLADET

Sju sköna svenska medaljer har gett Sverige en flygande start i OS.

Precis som Sportbladets historiska satsning.

– Det här är så fruktansvärt roligt, säger sportankaret Claes Åkeson.

Tidigt in i spelen skänkte Charlotte Kalla, Marcus Hellner, Theodor Peterson och Emil Jönsson oss ett glimrande medaljregn och när Johan Olsson och Daniel Richardsson slog till idag kastades Sverige in i en skön OS-bubbla.

Det märks även på Sportbladet.

Läsare och tittare strömmar till vår rapportering och den rosa redaktionen fokuserar just nu hårt på att erbjuda den allra bästa servicen från vinterspelen. Våra 17 reportrar på plats i Ryssland rapporterar hem nyheter, analyser och åsikter som du kan ta del av där det passar dig bäst; i mobilen, på sajten, i tidningen – eller i tv.

”Vi bor i tv-studion”

Claes Åkeson är en av programledarna i jättesatsningen på live-tv – och han stortrivs.

– Det känns som att vi bor i tv-studion. Det är annorlunda, men också förbannat roligt.

Från tidig morgon till sen kväll lyser den röda "On Air"-lampan utan för Sportbladets studio och under spelen kommer vi pumpa ut upp emot 200 timmars direktsänd tv.

På morgonen

Mellan klockan 7.30 till 9.00 sätter vi starten på dagen – som tittare får du koll på de största svenskhoppen, tiderna som gäller och allra senaste nytt från våra utsända i Sotji.

Under dagen

Så fort något stort händer sänder vi omedelbart och rapporterar runt nyhetsutvecklingen.

På eftermiddagen

Mellan klockan 14.00 till 18.00 slås dörrarna upp för Sportbladets OS-extra. Till vår OS-soffa bjuds intressanta gäster in och i sändningarna följer du tävlingarna med oss som en extra kompis för den bästa tv-upplevelsen.

På kvällen

På bästa sändningstid skickar vi ut flaggskeppet "Sportbladet Show OS-Extra", en fyra timmar lång sändning med det allra bästa från dagen, spännande reportage, kittlande tester och nya direktrapporter.

– Jag funderade ett tag på att ta med en sovsäck till studion, men konstaterade att vi inte skulle hinna sova, ha, ha. Man får nicka till lite under reklambrejken i stället, säger Claes Åkeson.

Jämför det här med andra tv-uppdrag du haft.

– Skillnaden är ganska stor faktiskt. Egentligen är jag van vid att jobba sekundstyrt med oerhört lite tid till förfogande. I de lägena gäller det att vara snabb och stringent.

– Här på Sportbladet har vi i princip hur mycket tid som helst. Det gör att man aldrig känner sig stressad och att man alltid hinner ställa alla frågor.

Jag hörde att du hade blivit lovad ett löpband i studion för att hinna träna…

– Det där med löpbandet är den största besvikelsen så här långt under OS. Jag har inte sett till något löpband än så länge. Det stör mig. Ett löfte är ett löfte. Det där måste jag ta tag i. Nu!

FAKTA

Så följer du Sportbladets tv-satsning:

7.30-9.30: Godmorgon, Sotji

Vår morgonsändning startar dagen

Under dagen: Senaste nytt.

Håll koll på sajten, paddan eller mobilen – omedelbart när något stort är på gång så sänder vi direkt.

14.00-18.00 – Sportbladet OS-Extra

OS-soffa med intressanta gäster

19.00-23.00 – Sportbladet Show OS-Extra

Satsningens flaggskepp med gäster, experter, reportage, tester och direktrapporter

ARTIKELN HANDLAR OM