Finland dubbel förlorare

Selänne: ”Ska förbättra oss”

SPORTBLADET

Kanada besegrade Finland med 2–1 i OS-ishockeyn.

Men först efter förlängning.

Det innebar att Tre Kronor blev den stora vinnaren – och Finland dubbel förlorare.

– Det enda vi tänker på är att förbättra oss till varje match, säger Teemu Selänne.

Hade Kanada eller Finland vunnit i ordinarie matchtid hade Sverige fått en – på pappret i alla fall – tuffare kvartsfinal mot antingen Tjeckien eller Slovakien.

Nu väntar i stället Österrike eller Slovenien.

För Finland talar allt för ett möte med guldjagande hemmafavoriten Ryssland som först möter Norge i åttondelen.

– Det enda vi tänker på är att förbättra oss till varje match. Förhoppningsvis kan vi göra vår bästa match då, sade Finlands lagkapten Teemu Selänne som inte ville prata om Ryssland som nästa motståndare.

– Det är för tidigt, det är inte klart ännu, sade han.

"Kan slå alla"

Selänne, 43, hyllade sitt lag för insatsen mot Kanada.

– Många har aldrig spelat mot de här stora stjärnorna förut. Vi var nervösa i första perioden, men när vi insåg att vi kan tävla mot de här grabbarna blev det helt annorlunda. Det kunde ha gått hur som helst och vi visade att vi kan slå alla lag, sade han.

Tuomo Ruutu gjorde Finlands mål och Los Angeles-backen Drew Doughty gjorde bägge för Kanada, det avgörande efter 2.32 av förlängningen. Totalt har Doughty gjort fyra mål på tre matcher och är tvåa i målligan efter Österrikes Michael Grabner som gjort fem.

Overklig målform

I NHL har det blivit åtta mål på 59 matcher.

– Helt otroligt, jag fattar inte vad som pågår. Normalt sett så gör jag inte mål på det här sättet, men jag är glad att jag kan hjälpa laget, sade han.

Kanada mötte Ryssland i kvartsfinal i Vancouver och vann då "stjärnornas krig" på sin väg mot OS-guldet. Nu undvek man en kvartsfinalretur på bortais i Sotji, i stället väntar segraren mellan Schweiz och Lettland.

– Vi bryr oss inte om vilka det blir. Vi ska bara se till att få lite vila i ett par dagar och sedan ska vi se till att vi är redo, sade Doughty.

ARTIKELN HANDLAR OM