Försvarar Damkronorna: ”Möter fantastiskt lag”

”5-0 är inte så farligt...”

SPORTBLADET

SOTJI. Damkronorna blev utspelade av USA.

En ren förnedring.

– 5–0 är inte så farligt och kom ihåg att vi möter ett fantastiskt bra lag, säger Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund till Sportbladet efter andra perioden.

Damkronorna blev utspelade mot USA i semifinalen i OS i Sotji.

5–0 efter två perioder och skotten var smått otroliga 51-6. För många framför teven var det ett uppvaknande och en bister bild av verkligheten där USA och Kanada är så överlägsna övriga nationer i damhockey.

Christer Englund, Ishockeyförbundets ordförande, ser/såg matchen live i Shayba Arena i Ryssland och han var nöjd med damernas insats.

”Kan inte mäta oss med USA”

– 5-0 är inte så farligt och jag hoppas bara att vi kan hålla i det här. Vi har inte slagit USA på många år och det är stor skillnad på länderna. Vi kan inte mäta oss med USA, är bara så, säger Englund.

Förbundet har startat ett program där målsättningen är att fler tjejer ska börja spela ishockey och i förlängningen få fler bra damhockeylag.

– Vi behöver en annan hårdhet och få till bättre matcher i vår högsta serie. Just nu har vi 4000 aktiva tjejer som spelar ishockey och den siffran vill vi ha upp, säger Englund.

Damkronorna förlorade slutligen med 1-6 och gör nu upp om bronset i Sotji.

ARTIKELN HANDLAR OM