FBK-keepern spelade finalserien skadad

Foto: Anna-Lena Bergqvist / Bildbyrån
Fredrik Pettersson Wentzel.
SPORTBLADET

Fyra matcher mot Sveriges bästa hockeylag.

Inte blev uppgiften enklare av att Färjestads målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel tvingades spela finalserien skadad.

– Han var rejält hämmad av skadan, säger målvaktstränare Erik Granqvist till Nya Wermlands-Tidningen.

Det fanns inte mycket som Färjestads målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel kunde göra åt ett Skellefteå som försvarade sitt SM-guld. Men den 22-årige keepern kunde ha haft bättre förutsättningar – han spelade nämligen hela finalserien höftskadad.

– ”PW” fick skadan i sista semifinalen mot Växjö, kunde inte träna mellan finalmatcherna, var rätt illa däran men krigade på fantastiskt. Självklart var han rejält hämmad av skadan. Nu ska han magnetröntgas och sen avgörs det vilka åtgärder som krävs, säger FBK:s målvaktstränare Erik Granqvist till NWT.

”Ofta målvakten som får skulden”

Färjestad kapitulerade totalt 20 gånger i finalserien mot Skellefteå, även om inte ”PW” fanns på isen för samtliga av dem. Under veckan mörkade han skadan och sa efter finalförlusten:

– Ofta är det målvakten som får skulden när det går dåligt för laget. De fick slå oss på vår hemmaplan – utan att anstränga sig allt för mycket. Men jag är ändå stolt över den här gruppen och vad vi gjort tillsammans, säger 22-åringen själv..

Till nästa säsong får ”PW” klara sig utan målvaktstränaren Granqvist som lämnar klubbar. Eventuellt lämnar även målvaktskollegorna Pekka Tuokkola och Danny Taylor.