Lindegaard: ”Giggs är den nya Guardiola”

Tillfällige United-tränaren hyllas

1 av 4
SPORTBLADET

Förändringens vindar blåser över Manchester United.

Anders Lindegaard njuter av brisen.

– Jag fick gåshud av hans snack i omklädningsrummet innan vi gick ut på planen mot Norwich, berättar dansken.

David Moyes sparkades från jobbet som tränare i Manchester United för en vecka sedan. Klubbens mittfältsveteran Ryan Giggs utsågs omedelbart till interim-manager för resten av säsongen medan man letar efter en permanent ersättare.

Men ska man tro danske reservmålvakten Anders Lindegaard behövs egentligen inget stort namn.

– Det kanske låter lite förhastat och naivt men enligt mig har vi att göra med en ny Guardiola. Det vi sett under den första veckan har varit mer än övertygande, skriver Lindegaard i ett blogginlägg.

”Annorlunda med Giggs”

Dansken fick se sin speltid drastiskt förminskas under Moyes och i årets ligaspel har han endast fått spela en match – till skillnad från fjolårets tio stycken.

Men med Giggs vid rodret är Lindegaard lyrisk igen.

– Likheterna med Sir Alex Ferguson är slående och det är tydligt att Ryan Giggs har lärt sig från en av fotbollshistoriens mest respekterade tränare. Vissa skulle ifrågasätta om man kan gå från att vara en lagkamrat ena dagen till manager nästa dag. I vanliga fall hade även jag haft reservationer, men när det gäller Giggs är det annorlunda, menar dansken.

Påminner om Sir Alex

Giggs vann sin första match som manager hemma mot Norwich 4-0 men ville efter matchen inte svara på frågor kring huruvida jobbet skulle kunna bli hans permanent. I stället slog han fast att ”fokus ligger på Sunderland”, Uniteds nästa motståndare.

Då kommer Lindegaard och kompani att få njuta av ett nytt brandtal inför avspark.

– Jag fick gåshud av hans snack i omklädningsrummet innan vi gick ut på planen mot Norwich. Det har jag endast upplevt genom Sir Alex Ferguson tidigare, säger målvakten.