Robben: ”Det är inte fotboll”

Missade finalen – unnar inte rivalerna finalplats

Foto: Scanpix.
Gillar inte vad den andra semifinalen erbjuder.
SPORTBLADET

Stormöte i Champions League i kväll – men Arjen Robben inte att det kan kallas fotboll.

– Jag kunde inte stå ut, säger holländaren som ”genomled” det första mötet mellan Chelsea och Atletico Madrid framför tv:n.

Bayern München gick på en ordentlig mina när den tyska storklubben föll 0-4 hemma mot Real Madrid och därmed kraschade ut ur Champions League totalt 0-5.

Det innebär att Arjen Robben, fjolårssäsongens hjälte, inte får chansen att avgöra ännu en final. Den möjligheten ges i stället till Real Madrid och vinnaren av kvällens möte mellan Chelsea och Atletico Madrid.

Önskar Real lycka till

Men Robben unnar varken London-klubben eller Atleti någon finalplats.

– Jag kollade 90 minuter förra veckan och jag kunde inte stå ut med det. Matchen hade ingenting att göra med fotboll, dundrar holländaren i en intervju med Sky Sports mitt i besvikelsen över den missade finalplatsen.

Robben har spelat för Chelsea tidigare men det innebär alltså inte någon automatisk sympati. Varken för José Mourinho – eller Diego Simeone.

– Dessa två tränare. Jag respekterar dem och alla har sin egen stil, men jag tror att Real Madrid kommer att vinna titeln och jag önskar dem all lycka till, säger Robben.

Det första semifinal-mötet mellan Atleti och Chelsea slutade 0-0 i en chansfattig match.