”Mamma var väldigt stark och godhjärtad”

Olsson om sorgen: ”Hade inte gått utan henne”

Foto:   Foto: STEFAN MATTSSON
Hjälper varandra Syskonen Marcus och Martin Olsson sommaren 2012, då båda spelade i Blackburn, stöttar varandra genom sorgen, ”Det har alltid varit viktigt för vår familj att stå nära varandra och det gör vi också nu i den här svåra
tiden”, säger Marcus Olsson.
SPORTBLADET

Tvillingarna Olsson har sorg.

Deras älskade mamma gick bort för två veckor sedan efter en tids sjukdom.

– Det var hon som alltid stöttade oss så vi kunde bli det vi ville bli, säger Marcus Olsson, Englandsproffs och bror till landslagsstjärnan Martin Olsson.

Marcus och Martin Olsson har flera gånger berättat om hur mycket deras mamma Maggie betytt för dem.

– Det var hon som tog brorsan och mig till fotbollen. Utan henne hade det inte gått, har Martin berättat för Sportbladet.

”Kunde inte spela”

Maggie, som kom till Sverige från Kenya, var ensamstående och uppfostrade tvillingarna och deras storasyster Jessica i miljonprogrammets Närlunda i Helsingborg.

För drygt två veckor sedan, samma dag som Marcus och Martins båda klubbar Blackburn respektive Norwich möttes i Championship, avled Maggie efter en tids sjukdom.

– Martin kunde inte spela för han var avstängd. Jag kom igenom matchen, men det var jobbigt, säger Marcus, som här berättar om den tunga tiden efteråt.

– Hon betydde väldigt mycket för oss. Hon var alltid där för oss. Det var hon som alltid stöttade oss så vi kunde bli det vi ville bli.

Står nära varandra

Tvillingarna blev framgångsrika fotbollsproffs och Jessica flyttade till USA där hon varit manager på popstjärnan George Michaels konstgalleri i Dallas. Hon är i dag gift och har en dotter med en av NBA:s absolut största stjärnor – tysken Dirk Nowitzki.

– Mamma var en väldigt stark kvinna och väldigt godhjärtad och generös, fortsätter Marcus.

– Alla har tagit det väldigt hårt.

Nu hjälper syskonen varandra genom sorgen.

– Det har alltid varit viktigt för vår familj att stå nära varandra och det gör vi också nu i den här svåra tiden.

Martin tvekade inte om att vara med på landslagssamlingen?

– Nej, Martin kommer att kriga på och mot Österrike också, säger Marcus när Sportbladet talade med honom i går.

Martin startade, men blev utbytt efter 76 minuter mot Estland, och väntas starta också i EM-kvalet på måndag. Han valde att inte gå genom den mixade zonen efter matchen i går.

ARTIKELN HANDLAR OM