Polisens razzia hos PL-stjärnan: "Kaos"

Talar ut efter misstankarna om spelskandal

Foto: TT
DJ Campbell.
SPORTBLADET

Utpekad som fuskare i en spelskandal har han fruktat för både karriär och sin och familjens säkerhet.

Men efter att ha blivit rentvådd berättar nu den före detta Premier League-forwarden DJ Campbell om mardrömmen när 10 poliser plötsligt rusade sju på morgonen och grep honom.

– Det var kaos, säger han i en intervju med The Independent.

DJ Campbells karriär spänner mellan spel i Premier League för Birmingham och Blackpool och en rad klubbar i Championship och League One. I fjol tillhörde han Blackburn i Championship.

En säsong som en morgon i december plötsligt fick en dramatisk vändning. Hela familjen Campbell låg och sov när tiotalet poliser plötsligt rusade in för en razzia. De tog med sig forwarden alla husets telefoner och datorer och lät Campbell få veta att han var misstänkt för att ha varit del av en matchfixningsskandal.

– Det var kaos. Jag kommer ihåg hur poliserna kom upp för trappan och arresterade mig. Jag var i total chock. Poliserna läste upp mina rättigheter och arresterade mig. Jag hade absolut ingen aning om vad de pratade om, helt ovetande om vad som hade hänt, säger DJ Campbell.

"Stor lättnad"

Campbell var den mest meriterade spelaren som greps fick givetvis säsongen förstörd. Dessutom berättar han om hur han hela tiden fått gå och se sig över axeln, rädd för både sin och familjens skull.

Men nu tio månader senare har han blivit rentvådd och är redo att satsa på en comeback.

– När jag nu satt allt i perspektiv så ser jag att jag har jobbat alldeles för hårt för att ge upp fotbollen. Varför skulle jag lägga av när jag inte har gjort något fel? Det var en enorm lättnad när jag blev återkallad till Winchesters polisstation förra månaden och de tillslut lyfte kravet på borgen och släppte mig utan några misstankar.

"Känner mig orättvist behandlad"

Men känslorna var tudelade:

– Det var inte läge för att fira, jag var lättad men jag känner fortfarande att jag blivit väldigt orättvist behandlad.

Någon ny klubb har 32-åringen dock inte gjort klart med ännu.

– Jag är verkligen sugen, mentalt är jag redo att köra direkt. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka snart, säger han.