”Jag visste att de skulle dementera”

Wegerup litar på sina källor om ny Zlatan-bok

Foto: Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Zlatan med sin "Jag är Zlatan Ibrahimovic", som släpptes 2011.
SPORTBLADET

Sportbladet berättade i dag att Zlatan Ibrahimovic planerar att ge ut en ny bok.

Dementierna har avlöst varandra nu på förmiddagen.

Men Jennifer Wegerup, som avslöjade nyheten, står på sig.

– Det ingår i spelet, säger hon.

Uppföljaren till ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” släpptes hösten 2011.

I dag skriver Sportbladet att en uppföljare är på gång. Enligt källor är en ny bok planerad.

Men det förnekas från många olika håll.

– Nej, det blir ingen ny bok. Det handlar om spekulationer och det blir ingen ny bok. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Zlatans varumärkeschef Mika Lepistö till fotbollskanalen.se.

Även förläggaren Albert Bonnier dementerar.

– Det stämmer inte. I så fall skulle den komma ut hos oss, och så är inte fallet. Ni bör kolla vad som stämmer och kolla med Zlatan, inte gå på medieuppgifter, säger Albert Bonnier till Resumé.

Lagercrantz: ”Har viktigare saker”

David Lagercrantz, som skev första boken, är inte aktuell att skriva den nya boken.

– Nej nej nej, jag vet faktiskt ingenting om det. Jag har absolut ingen aning. Men det ska bli jättekul att se vad det kan bli. Det är inte jag som ska skriva den, jag har viktigare saker att göra, säger han till Expressen.

Jennifer Wegerup, som följt Zlatan Ibrahimovic i stort sett hela karriären, står på sig och litar på sina källor.

– Det var helt väntat att de skulle dementera utåt. Det visste jag redan när jag skrev artikeln i går kväll. Jag är 41 år och har jobbat 21 år som journalist. Kan man media och människor så förstår alla att de inte skulle gå ut med ett leende och säga "javisst, det stämmer".
Wegerup blir inte förvånad om också Zlatan själv skulle dementera en ny bok, säger Wegerup.

– Det kan säkert komma någon dementi även från Zlatan själv. Så fungerar det, det ingår i spelet. Och det är rätt kul, när man vet hur det fungerar! Alla klubbar dementerar spelarövergångar innan de är klara, partier dementerar vem som ska bli partiledare innan det är klart. Samma sak här. Det är inte svårt att föreställa sig hur många som vill skriva och ge ut en andra bok om Zlatan... Det här är känsligt.

”Inget behov av rubriker”

 – Jag litar på mina källor till hundra procent. Jag har inget behov av rubriker, jag skriver aldrig något jag inte tror stämmer, säger hon.
– Jag har aldrig skrivit att det ligger en andra bok hos något tryckeri, att den skulle vara klar. Men det kommer att komma en uppföljare, var säkra. Zlatan har länge lekt med tanken på en till bok, han har mer att berätta och fick ett så enormt fint mottagande på den första boken. Det var en ovanligt bra självbiografi av en idrottsstjärna. Men man vill veta mer om fotbollsbiten och han har mer att säga.

Wegerup ser fram emot dagen då en ny Zlatan-bok finns i butik.

– Den dag Zlatans nya bok kommer ut ska jag krypa upp i min bästa läsfåtölj och le för mig själv!