Zlatan skadad – missar match

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Zlatan Ibrahimovic är skadad.

Stjärnan missar därmed matchen mot Caen på onsdagen.

– Nu måste jag bli hundra procent för att kunna spela mitt spel, säger svensken.

PSG möter Caen i Ligue 1 i morgon och behöver en seger efter den något knackiga inledningen.

Zlatan Ibrahimovic kritiserades hårt efter 1-1-matchen mot Lyon i helgen. På dagens presskonferens medgav tränaren Laurent Blanc att svensken har problem.

– Spelaren Zlatan har en del svårigheter just nu och vår roll är att hjälpa honom och ge honom de bästa förutsättningarna, sa han.

Blanc hänger löst

Nu meddelar PSG på sin hemsida att Zlatan missar matchen i morgon. Ibrahimovic har med en häl och behöver minst 48 timmars vila.

– Jag har varit skadad i hälsenan sedan Rennes-matchen. I matchen mot Lyon spelade jag med hjälp av sprutor. Nu måste jag bli hundra procent för att kunna spela mitt spel och därför måste jag stå över morgondagens match. Sedan får vi se hur min status ser ut inför helgens match, säger Zlatan själv i sin app.

PSG har skakats av uppgifter om en spricka i laget och Blanc uppges hänga löst. Enligt L´Equipe är det kommande veckans matcher mot Caen, Toulouse och Barcelona i Champions League avgörande för tränaren.

– Med det här laget vi har så ska man vinna varje match man spelar. Det är normalt för oss och det är den pressen vi alltid spelar under. Egentligen är det ingen skillnad på nuläget jämfört med de 13 år som jag har varit professionell spelare. Men det är vilka som står segrande i slutändan som räknad, och säsongen är lång, säger Zlatan.