Våldsam bilkrasch – mitt under linjeloppet

1 av 4 | Foto: Javier Soriano/AFP
SPORTBLADET

Norges cykel-landslag skakas av en våldsam bilkrasch.

Mitt under pågående linjelopp kraschade följebilen med bland annat landslagstränaren Stig Kristiansen.

– Jag kan bekräfta att Stig har slagit höften ur led, säger norske pressansvarige Per Erik Maehlum norska Viasat enligt Dagbladet.

VM-linjeloppet för herrar pågår i spanska Ponferrada. Norge har ett stort guldhopp i Alexander Kristoff.

Men det norska landslaget skakas av en otäck olycka mitt under loppet. Lagets följebil med landslagstränaren Stig Kristiansen, en mekaniker samt en kroatisk ledare kraschade svårt mitt under pågende lopp.

Skadorna blev så pass allvarliga att alla tre fick föras till sjukhus, uppger Dagbladet.

Flertal benbrott

– Jag kan bekräfta att Stig (Kristiansen) slagit höften ur led. Jag har också fått bekräftat att den kroatiska ledaren som satt i bilen har brott på ben, arm och höft, säger norska landslagets presschef Per Erik Maehlum till Viasat enligt Dagbladet.

Uppgifter från det holländska TV-bolaget Nos säger att även en åskådare fick föras till sjukhus med allvarliga skador efter att ha träffats av bilen.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade olyckan.

Enligt Dagbladet har sportchefen, svenske Hans Falk, tagit över den direkta coachningen från en lånad bil och laget jobbar på att få fram nya cyklar eftersom de övriga reservcyklarna förstördes i kraschen.

– De förstörda cyklarna är ersatta och vi har bytt folk som sitter i följebilen. Så cyklisterna har exakt samma upplägg som de hade före olyckan, säger Roger Gjelsvik på norska cykelförbundet till VG.

■ ■ ■

Loppet vanns av Michal Kwiatkowski från Polen. Alexander Kristoff tappade lite i sista backen men var bara sju sekunder från vinnaren till slut.

ARTIKELN HANDLAR OM