”De var verkligen fantastiska människor”

SPORTBLADET

ZAGREB. USA:s skidlandslag nåddes i går av den tragiska nyheten att Ronnie Berlack, 20, och Bryce Astle, 19, omkommit i en lavinolycka.

Under dagens världscupslalom var stjärnorna fortfarande i chock.

– Det är fruktansvärt, säger Ted Ligety.

Foto: MALIN WAHLBERG
Will Bradenburg.

Kvällen före Zagrebs slalom nåddes USA:s landslag av det tragiska beskedet. Talangerna Ronnie Berlack, 20, och Bryce Astle, 19, hade förlorat livet i en lavinolycka i österrikiska Sölden.

Under dagens världscupslalom i Zagreb var det USA:s landslag fortfarande i chock.

– Det som hände i går påverkar alla åkare. Att förlora två lagkamrater är supersorgligt. Det är fruktansvärt att två så unga lovande killar förlorar livet på ett sådant sätt, säger stjärnan Ted Liagety.

”Två fantastiska människor”

Will Bradenburg tränade med de två omkomna åkarna i somras. Han var på väg mot ett jätteåk, men körde ur efter andra mellantiden. Efteråt var han märkbart tagen när han pratade om sina omkomna vänner.

– De två killarna var fantastiska människor. Fantastiska skidåkare, men verkligen fantastiska människor. Jag fick en härlig möjlighet att spendera tid med och hjälpa dem i somras. Det är en sorglig dag för skidåkningen, men en ännu sorgligare dag för samhället eftersom de är så bra människor, säger han och kämpar mot tårarna.

– Jag var trasig igår kväll och det var väldigt svårt att sova och allt sådant. Men jag lyckades lägga det bakom mig och åka som jag ville. Jag sa alltid till Bryce, han hade alltid ett sätt att satsa och det är något jag älskar. Jag skulle bara gå för det, det var allt jag ville göra. Jag ville fajtas och det var det jag gjorde.

David Chodounsky körde bäst av amerikanerna och gick in på en överraskande tredjeplats. Han hyllade de omkomna talangerna med texten "Remember BA och RB".

ARTIKELN HANDLAR OM