Sajwani utslagen: 'Blev lite för stort'

1 av 8 | Foto: BILDBYRÅN
Peter Sajwani
SPORTBLADET

Peter Sajwani chockade dartvärlden genom att slå ut förstaseedade världskastaren James Wilson i måndags. Men i onsdagens kvartsfinal i dart-VM tog det tvärstopp för svensken.

– Det blev lite för stort. Det kändes som att jag målade in mig i ett hörn av prestationsångest, säger han till Sportbladet.

När Peter Sajwani från Bro Dart Club i Stockholm slog ut förstaseedade engelsmannen James Wilson i sextondelsfinalen av prestigefyllda BDO World Darts Championships var det årets stora dartskräll.

Men i åttondelsfinalen, mot 16-seedade engelsmannen Robbie Green, tog det stopp för den nya svenska stjärnan. Green vann i fyra raka set.

Vann över 50 000 kronor

Nederlaget innebar att Sajwani kammade hem 4,500 pund, över 50 000 svenska kronor – därmed gick han miste om titeln och vinstsumman på 1,2 miljoner kronor. Men trots förlusten är Sajwani överväldigad av upplevelsen. Efter framgången har svensken, med nya smeknamnet "The Chatterbox" snabbt blivit en uppskattad profil i bland de engelska dartfansen.

– Det är väldigt blandade känslor. Jag har precis förlorat och brukar vara grinig, men efter matchen stod alla och ropade på mig. Jag har blivit folkets kämpe och de behandlar mig som jag vunnit hela tävlingen. De ropade "there is only ooooone swedish Sajwani". Helt overkligt! Folk är helt tokiga, säger han.

Svensken var tillslut fyra matcher i från vinsten, men Sajwani berättar att han ändå lever drömmen i darttokiga England, där han just nu behandlas som en superstjärna.

”Fått mycket extra vilja”

Varför denna uppståndelse?

– Jag bjuder på mig själv och showar. För de engelska fansen är jag en person som kom från ingenstans och slog ut en av de största spelarna de har.

I dag lever inte Peter Sajwani på sin sport, som flera av sina motståndare. Men nu hoppas han kunna dra nytta av framgångarna i dart-VM.

– Jag kommer utnyttja detta på alla sätt jag kan. Jag har fått en stor publik nu och satt Sverige på världskartan. Nu vill jag visa vägen för de andra. Vi är med i Riksidrottsförbundet, nu ska bara de andra hoppa på.

I slutet av februari väntar en ny stortävling – BDO World Trophy i Manchester. Sajwani har stort hopp om nya vinster.

– När jag är klar med mina träningspass kommer jag säkert stå en hel timme till. Jag har fått mycket extra vilja från detta.

ARTIKELN HANDLAR OM