”Vi ska sälja ut hela Friends arena”

AIK och Hammarby tror på 40 000 i svenska cupen

SPORTBLADET

Den svenska fotbollssäsongen får en riktig stormatch direkt.
Vd:arna i AIK och Hammarby tror på en publiksiffra uppåt 40 000 i cupmötet på Friends arena den 7 mars.
– Det är klart att vi ska sälja ut hela arenan, säger Henrik Kindlund, vd i Hammarby.

Hammarby är tillbaka i allsvenskan efter fem långa säsonger i Superettan. Men redan den 7 mars får de en försmak av vad som väntar då de möter AIK på Friends arena.
Matchen är den tredje i svenska cupens gruppspel, men väntas trots det blygsamma sammanhanget dra storpublik. Hammarbys vd Henrik Klindlund tror till och med att det kan bli fullsatt, vilket innebär en publiksiffra uppåt 40 000.
– Jag utgår från att det går. Vi kan dra 30 000 till våra egna matcher och då borde vi och AIK kunna dra 40 000 till ett derby, dessutom det första derbyt mellan klubbarna sedan 2009. Och vi kommer att jobba med ungdomsföreningar runt om i Stockholm som ska få gå på matchen, säger Kindlund.

Byggnation på Friends

Anledningen till att 40 000 ser ut att bli maxsiffran är att mittetaget på arenan (runt 10 000 platser) är avstängt på grund av ombyggnad.
– Så ser det ut just nu i alla fall. Sen får vi se om det hinner ändras till den 7 mars, säger AIK:s vd Thomas Edselius.
Hur är intresset?
– Ett jäkla intresse, det är inget att snacka om. Det märker vi på alla förfrågningar som vi får.

Matchen kommer spelas på en lördag klockan 13. Avsparkstiden är en kompromiss mellan klubbarna, arenan och polisen.
– Vi ville helst spela klockan 14 för att det är bäst för publiken, men 13 är okej, säger Henrik Kindlund.
Finns det risk för stök?
– Vår erfarenhet är att det bli mindre stök när det intresset är så brett och det kommer så mycket folk. Det blir en annan stämning. De stökigaste derbyna spelades egentligen på 80-talet när det var 7000 pers på matcherna. Nu blir det kul att få igång säsongen med en riktig fotbollsfest med supportrar från olika läger.
Biljetter till matchen säljs från den 25 januari.

ARTIKELN HANDLAR OM