McIlroy fick på drömslag - Stenson utslagen

Fick till sin första hole-in-one i proffskarriären

Foto: GETTY SPORT
SPORTBLADET

Det är alla golfspelares dröm, att göra en hole-in-one. Nu har även världsettan Rory McIlroy lyckats med konstslaget i sin proffskarriär. Han fick på lyckoträffen i Abu Dhabi Championship under fredagen.

Under torsdagen var det dags att slå ut på årets första tävling och Henrik Stenson fick en mardrömsstart på första runda på Europatouren i Abu Dhabi.

En som däremot fått en drömstart är världsettan Rory McIlroy som under andra dagen fick till ett av sitt livs bästa slag hittils.

Det var på det 15:e hålet på andra tävlingsdagen som lyckan var framme. På par 3 hålet lyckades nordirländaren slå en hole-in-one och han var inte sen med att visa sin glädje. Inte så konstigt kanske då det var hans första hole-in-one i sin proffskarriär.

Stenson utslagen

Trots sitt drömslag leder inte McIlroy tävlingen utan det gör Martin Kaymer som totalt är 13 under efter två dagar. McIlroy är dock inte långt efter utan är 10 under par och närmar sig den absoluta toppen.

Hur gick det då för Stenson under andra tävlingsdagen? Bättre, men inte tillräckligt bra. Han gick dagen på 68 slag, fyra under par och var åtta slag bättre än under torsdagens inledande runda. Men detta hjälpte föga och Stenson var två slag från kvalgränsen.

ARTIKELN HANDLAR OM