Sjögran kuppade – under Idrottsgalan

”Brukar bli så när jag ska gå på galor”

SPORTBLADET

Fotbollsgalan strök hyllningen till Therese Sjögran efter att 37-åringen nått milstolpen 200 landskamper.

Under den stora Idrottsgalan kom revanschen.

– SVT kanske får ta över Fotbollsgalan också, säger Sjögran till Sportbladet.

Foto: Jimmy Wixtröm
Sjögran på scen.

Först fick Anders Svensson en bil och Therese Sjögran en blomsterbukett efter att de slagit landskampsrekord på herr- respektive damsidan. När Fotbollsgalan året efter skulle reparera skadan med en hyllning till 37-åringen efter att hon nått milstolpen 200 landskamper gick det snett igen.

– Det är klart att det är tråkigt, hade de bara visat inslaget hade man satt punkt på allting. Det känns tråkigt att det blev på samma sätt igen, sa Therese ­Sjögran till Sportbladet efter att hyllningsfilmen till landslagsspelaren strukits av TV4 i sista stund.

”Brukar bli så”

Då Fotbollsgalan till stor del blundat för Sjögrans prestationer valde den stora Idrottsgalan istället att uppmärksamma mittfältaren. Till årets gala bjöds Therese Sjögran in som prisutdelare och passade då på att kuppa lite.

– Jag trodde faktiskt den här programpunkten skulle bli struken för det brukar bli så när jag ska gå på galor, sa Sjögran på scenen.

Sjögran sa sedan att hon hoppades återkomma till galan med ett VM-guld nästa år innan hon delade ut priset för Årets prestation till damstafettlaget i skidor.

”SVT får kanske ta över”

Efter galan förklarade Sjögran sin kupp,

– Vi har pratat lite med de som producerat galan och jag tyckte att vi kom fram till ett bra tal. Det kändes naturligt. Jag ville skämta lite om min situation också. 

Du ville skicka en passning? 

– Ja, det är klart. Jag har hela tiden haft en väldigt skämtsam inställning till vad som hänt. Det var skämtsamt men ändå en passning såklart. 

– SVT kanske får ta över Fotbollsgalan också.

Legendaren fick också stöd av Tomas Brolin.

– Jag tycker att det är en schyst och rak passning. Den är väl ganska klockren. Har man gjort över 200 matcher ska man ha uppmärksamhet, punkt slut. Det ska vara så jämlikt som det någonsin kan bli. Herregud, 200 matcher, då får man inte glömmas bort. 

Här är alla pristagare!

ARTIKELN HANDLAR OM