”Du får ta notan”

Skidor, skidor, skidor – och Zlatan

1 av 2
SPORTBLADET

Skidor, skidor, skidor – och Zlatan Ibrahimovic.

Fotbollsspelaren bröt skidsviten på Idrottsgalan när han tog hem priset som Årets manliga idrottare.

– Hoppas kvällen varit och förblir kanon även om ”Ibracadabra” inte är på plats, sa Zlatan.

Fem priser – fyra till längdlandslaget och en till en scicrossåkare. Sviten talade för att Daniel Richardsson eller Marcus Hellner som skulle ta hem priset som Årets manliga idrottare.

”Ber om ursäkt”

Men det blev för första gången för kvällen en sommaridrottare – fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic. På telefon från Paris beklagade 33-åringen att han inte kunde vara i Globen.

– Det är ett hektiskt schema. Vi ska ta in på hotell i morgon, hade match i går och match i övermorgon så tajmingen blev som den blev men jag fick vinna ändå, skrattade Zlatan.

– Jag ber om ursäkt till allihopa. Jag hade helst velat vara på plats och ta emot priset. Tyvärr funkar det inte varje gång men jag är van att vinna priser så förhoppningsvis kommer jag tillbaka.

”Du får betala”

33-åringen skickade också en hälsning till alla tittare och fans.

– Det finns mycket att säga och jag vet inte hur mycket tid jag har. Men jag börjar med att gratulera alla nominerade och vinnare. Synd att jag inte kan vara på plats men hoppas att kvällen varit och förblir kanon även om ”Ibracadabra” inte är på plats.

Fotbollslandslagets lagkapten var positiv rakt igenom – fram tills att programledaren Peter Settman försökte bjuda in sig på en lunch med Ibrahimovic och skådespelaren Dragomir Mrsic, som delade ut priset.

– Du får betala, sa Zlatan till Settman.

Här är alla pristagare!

ARTIKELN HANDLAR OM