Deadline passerad – Capello kan avgå

Vad händer i Ryssland?

SPORTBLADET

Deadline har passerat.

Fabio Capello fick inte sin lön.

Nu kan han avgå som rysk förbundskapten.

I går skrev vi om hur Fabio Capello, som inte fått någon lön utbetald från ryska fotbollförbundet på över sex månader, kunde avgå från sin post som förbundskapten.

Måndagen innebar deadline – men nu står det klart att ett ekonomiskt sargat Ryssland inte lyckades skrapa ihop pengarna som italienaren är berättigad till.

Kan bli avstängd

Det är AP som kommer med uppgifterna och menar att det nu kommer att startas en ”utredning som ännu inte är schemlagd”.

Med rysk lagstiftning som underlag kan dessutom fotbollförbundets president Nikolai Tolstykh bli avstängd i upp till tre år.

Har man misslyckats med att betala ut lönen till en – egentligen två, även general manager Oreste Cinquini – av sina anställda ska man inte komma undan med det.

Världens bäst betalde

Anledningen till att pengarna inte betalts ut än sägs bero på oljekrisen och rubelns fall. Det ryska fotbollförbundet hade i december ett budgetunderskott på 500 miljoner rubel, alltså ungefär 62 miljoner kronor.

Deadline var egentligen satt till 19 december, men förlängdes en månad – och världens bäst betalde förbundskapten väntar fortfarande på motsvarande 40 miljoner kronor från sin arbetsgivare.

Capello har basat över Ryssland sedan 2012 och har pekats ut som mannen som ska leda landslaget i hemma-VM om tre år.

ARTIKELN HANDLAR OM