Erkänner: "Jag spottade på honom"

David Gillek ber om ursäkt efter spottloska

SPORTBLADET

I går påstods Mullsjös David Gillek ha spottat en motståndare i ansiktet.

Nu erkänner han händelse och ber om ursäkt.

– Det var en onödig sak och jag ångrar mig naturligtvis, säger han.

Mullsjö AIS förlorade i går borta mot Sirius med 8-6. Men efterspelet kom att handla om något helt annat. Sirius-backen John Barck uppgav att Mullsjös David Gillek ska ha spottat på honom.

– Den gick mot ansiktet. Det var släckt i hallen eftersom vi gjort mål så jag trodde ingen såg det, men jag har fått höra från folk på läktaren att de såg det. Jag vet inte om det kommer synas i något sammandrag på webb-tv sedan, men jag vet vad jag var med om. Han spottade mig i ansiktet, sa Barck till Sportbladet då.

"Givetvis ber jag Bark om ursäkt"

Nu erkänner Gillek att han spottade på sin motståndare och klubben tar kraftigt avstånd från händelsen.

– Mullsjö AIS har granskat videon från matchen samt pratat med David under dagen. Vi ser, vilket David också själv medger, att han spottar mot Sirius spelare John Bark. Detta är ett agerande som föreningen tar avstånd ifrån. Vi vill be Bark och Sirius innebandy om ursäkt för händelsen. Samtidigt vill vi också ta avstånd från den provokation av personlig karaktär mot Davids familj som Sirius spelare utför och som föregår händelsen, säger Mullsjö AIS sportchef Jesper Axell i ett pressmeddelande.

Gillek själv är även han ångerfull och han erbjuds nu stöd av klubben.

– Det var en onödig sak och jag ångrar mig naturligtvis. Givetvis ber jag Bark om ursäkt för detta, det rann över på ett oacceptabelt sätt helt enkelt, kommenterar David själv händelsen.

– Mullsjö AIS värnar om sina spelare och då David har varit i blåsväder ett par gånger tidigare den här säsongen så ska vi utreda saken vidare internt i föreningen där David kommer erbjudas stöd, avslutar sportchefen Jesper Axell.

ARTIKELN HANDLAR OM