”Jag tycker inte om priset Zlatan fick”

Blanc stoppade svensken från Idrottsgalan

SPORTBLADET

Zlatan Ibrahimovic kunde inte närvara vid måndagens Idrottsgala för att ta emot priset som Årets manliga idrottare.

Nu bekräftar PSG-tränaren Laurent Blanc att han stoppade 33-åringen.

– Det är ett smickrande pris för spelaren men datumet var helt felplacerat, säger Blanc enligt L'Equipe.

Foto: AFP
Tränare Blanc.

Zlatan Ibrahimovic började, via telefonlänk, sitt tacktal efter att ha tilldelats priset som årets manliga idrottare på Idrottsgalan med en ursäkt.

– Jag ber om ursäkt till allihopa. Jag hade helst velat vara på plats och ta emot priset. Tyvärr funkar det inte varje gång men jag är van att vinna priser så förhoppningsvis kommer jag tillbaka, sa Zlatan.

”Vi diskuterade det”

På torsdagen bekräftade tränaren Laurent Blanc att det var hans beslut att stoppa svensken från att resa hem. Tidigare i veckan valde Blanc, som mer eller mindre ensam tränaren i Europa, att inte heller att låta backarna Thiago Silva och David Luiz resa till Ballon d'Or-galan i Zürich där de tog plats i årets lag.

– Jag tycker inte om de här priserna, som Zlatan som skulle få pris som årets idrottsman det här året i Sverige. Det är väldigt smickrande utmärkelser för de här spelarna men datumen är helt felplacerade. Jag diskuterade det med Olivier (Létang, assisterande tränare) och han tyckte samma sak, säger Blanc enligt L'Equipe.

”Ett hektiskt schema”

PSG mötte Saint-Etienne (seger 1-0) i franska ligacupen dagen efter Ballon d'Or-galan, slog Evian i ligan i söndags och möter Bordeaux i franska cupen på onsdag.

– Det är ett hektiskt schema. Vi ska ta in på hotell i morgon, hade match i går och match i övermorgon så tajmingen blev som den blev men jag fick vinna ändå, sa Zlatan under måndagens gala.

Silly season: Zlatans agent Mino Raiola på plats hos Juventus

ARTIKELN HANDLAR OM