Drömmen: alla tre Elmar återförenas

SPORTBLADET

Rasmus Elm, 26, är tillbaka i Kalmar FF.

Nu återstår bara en bror innan trion som vann SM-guld 2008 är återförenade.

– Jag ska försöka ligga på Viktor, säger storebror David.

För drygt sex år sedan förde Rasmus, Viktor och David Elm Kalmar FF till första SM-guldet på nästan ett sekel. Säsongerna därpå flyttade bröderna utomlands och hamnade i England, Holland och Ryssland.

David var den första att återvända till KFF, där han har spelat de två första säsongerna. Nu står det klart att också Rasmus återvänder.

Lillebrorsan bröt nyligen sitt kontrakt med CSKA Moskva, som en följd av sina hälsoproblem, och tillhör nu Kalmar fram till sommaren 2016.

– Givetvis hade jag velat återvända under lite andra omständigheter, men jag ser detta som en bra möjlighet att ta mig tillbaka till min rätta nivå i en förening och miljö som jag trivs i, säger han till klubbens hemsida.

Säker på att han kommer hem

Med två av tre Elmar hemma väcks genast frågan om Viktor ska gå samma väg som sina bröder. David är övertygad om det.

– Jag tror att han kommer spela i FF igen, men vi får se hur lång tid det dröjer. Jag hoppas såklart att det blir så snart som möjligt, säger han.

Pratar ni om det?

– Inte just nu, men jag ska försöka ligga på honom.

Hur realistiskt är det att han lämnar AZ och kommer snart?

– Han har 1,5 år kvar på kontraktet, så jag vet inte hur pass nära det kan vara. Det bero på den klubben och vad Kalmar har för möjligheter.

Viktor Elm är 29 år gammal och har de senaste tre säsongerna gjort tre mål per år i holländska ligan. Enligt hans agent Patrik Mörk är det inte aktuellt att återvända den närmaste tiden.

"Mitt i sin karriär"

– Viktor har inte nämnt att han är redo att återvända till Kalmar. Han är mer mitt inne i sin karriär. Än så länge har vi inte pratat om Kalmar på det sättet. Viktor kanske har andra planer för sin fotbollskarriär, säger Mörk.

ARTIKELN HANDLAR OM