Stjärnan kan ha ljugit om ”kidnappning”

Vittne hävdar att Allenby varit på strippklubb och blivit drogad

1 av 3
SPORTBLADET

Robert Allenby hävdade att han kidnappats, misshandlats, rånats och senare dumpats vid en vägkant på Hawaii.

Polisen tror dock inte på golfstjärnan.

Två vittnen motsätter sig också Allenbys berättelse.

– Det var inget brott. Det var hans egen dumhet, säger ett av vittnena.

Fyrfaldige PGA-vinnaren Robert Allenby, 43, var i Honolulu på Hawaii för att spela tävling.

Men efter två dagars spel och missad cut bestämde han sig för att gå ut och ta ett par glas vin på en vinbar i närheten.

Allenby menade i en intervju med AP att han senare samma kväll kidnappats, misshandlats, rånats och sedan dumpats sex kilometer bort från vinbaren.

På Hawaii är man inte lika övertygade av golfstjärnans berättelse.

Poliskällor säger till Hawaii News Now att man är skeptiska till Allenbys version av händelserna och att man därför inte öppnat någon utredning om varken kidnappning eller misshandel.

Det enda potentiella brott man kan finna är olaga användning av stjärnans kreditkort – då en man använt kortet för att köpa saker för tusentals dollar. Det är också den enda utredning som är inledd.

”Viftade med kreditkortet”

En hemlös män, Chris Khamis, säger till Hawaii News Now att han hittat Allenby avsvimmad bredvid vinbaren – vid platsen där Allenby tidigare hävdat att han blev kidnappad.

Den hemlösa mannan säger vidare att Allenby senare föll till marken och det var på det sättet stjärnan skadade sitt ansikte – inte genom någon misshandel.

Han hävdar enligt Star Advertiser också att en ”ledsen” Allenby öppnat upp sig om kvällen. Att Allenby sagt att han var deprimerad och att han blivit drogad på strippklubb dit han gått för att få lite ”action”.

– Det var inget brott. Det var hans egen dumhet. Han svimmade och slog huvudet. Ingen knuffade ur honom ur någon bil.

Efter att ha ramlat och slagit i huvudet ska Allenby enligt Khamis blivit än mer bestört.

– Han upprepade att han var miljonär och viftade med sitt American Express-kort, säger Khamis enligt Star Advertiser.

Khamis sade då till Allenby att han var tveksam till att kortet skulle tas emot i en taxi utan erbjöd sina sista sju dollar för att betala för Allenbys taxi tillbaka till hotellet.

– Han var väldigt nere. Väldigt nere över att ha förlorat (golftävlingen reds anm).

Står på sig

När Channel 9 Australien konfronterar Allenby med påståendet svarar han:

– Jag vet inte eftersom jag inte var vid medvetande.

Allenby står i stället på sig.

– Jag blev nedslagen, jag blev rånad och jag blev dumpad, säger han.

Poliskällor säger till Hawaii News Now att det inte funnits några tecken på misshandel och att såren i ansiktet i stället såg ut att ha ådragits från ett fall.

En annan hemlös person, Charade Keane – som Allenby tidigare hävdat var personen som såg honom bli utkastad ur en bil – motsätter sig också Allenbys version.

Hon säger sig inte ha sett stjärnan bli utkastad ur någon bil. I stället säger hon att hon såg honom ligga på trottoaren utanför vinbaren och bråka med två hemlösa män.

Polis: ”Det här är inte Mexiko”

Lokal polis säger till Hawaii News Now att det är otänkbart att kriminella personer kidnappar turister i Hawaii som del av rån.

– Det här är inte Mexiko med kriminella gäng som springer runt och kidnappar folk. Dessutom hade det varit väldigt mycket jobb att kidnappa någon och kasta honom i bakluckan för att stjäla hans plånbok och iPhone.

Enligt Hawaii News Now är brottsligheten väldigt låg i delstaten – den överlägset lägsta i landet.

Ingen har hittills kommit fram för att bekräfta Allenbys version av händelserna och sajten pekar på risken för Allenby att själv stå inför rättsliga åtgärder. Enligt sajten är det straffbart med upp till ett års fängelse att lämna en falsk polisanmälan.

ARTIKELN HANDLAR OM