Leksand stormar fram – efter tunga hösten

”Ska ta oss till slutspel”

SPORTBLADET

Hopplöst sist under stora delar av säsongen.

Nu är Leksand SHL:s tredje formstarkaste lag – och på väg att lyfta i tabellen.

– Vi ska göra allt för att ta oss till slutspel, säger Johan Ryno.

Leksand har haft en minst sagt turbulent säsong.

Utöver kaoset då sportchef Tommy Salo lämnade och kom tillbaka – för att sedan lämna igen, drogs Dalalaget med en drös skador och sjukdomar och parkerade sist i tabellen.

Det var i början av vintern.

Nu är man ett av SHL:s hetaste lag.

Sedan formsvackan i inledningen av januari har Leksand vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Den fjärde kom i går i form av en 4–1-kross mot Djurgården.

– Grymt skönt. Det är alltid skönt att vinna matcher, men extra skönt att göra det mot ett lag som ligger nära en i tabellen, säger Johan Ryno, 1+2 i går.

”Vi gillar tabelläget”

Två snabba power play-mål tidigt i den andra perioden bäddade för segern och Leksand utökar nu avståndet ner till kvalplatsplacerade Brynäs till fem poäng.

– Just nu spelar vi väldigt bra och har ett skönt ”go” i laget. Vi siktar på att klättra ytterligare i tabellen och ska göra allt för att ta oss till slutspel, säger Ryno.

Och ska vi tro tränare Andreas Appelgren finns det ännu mer att ta av.

– Ärligt talat, vi är inte i toppform. Vi har kämpat oss igenom en period med många skador och sjukdomar. Nu har vi fått in alla i laget igen men vi ligger ändå inte i fas rent individuellt, spelare för spelare. Spelet hackar fortfarande lite, men vi krigar till oss poängen.

Det lovar väl gott då inför slutspurten?

– Ja, absolut. Det poängen som räknas men tittar du på den form vi var i mellan jul och nyår … dit har vi en bit kvar. Det är dit vi försöker hitta tillbaka till nu igen.

Hur ser du på ert tabelläge just nu?

– Vi gillar läget. Och ju fler lag som blir inblandade kring strecket desto bättre för oss, säger ”Äpplet”.

ARTIKELN HANDLAR OM