Här är Zlatans straff – efter ilskna utbrottet

33-åringen stängs av i fyra matcher

1 av 2
SPORTBLADET

I natt fick Zlatan Ibrahimovic sitt straff för utbrottet där han attackerade både domare och Frankrike.

PSG-stjärnan stängs av fyra matcher.

– Att domslutet eventuellt är felaktigt rättfärdigar inte ett så oförskämt beteende, säger Sebastien Deneux, presidenten i disciplinkommittén.

Foto: AP/TT
zlatan

Ett imponerande hattrick mot Saint-Etienne och stora hyllningar i fransk press. Men när den franska ligan meddelade sin dom för svenskens ”skitland”-utbrott i dag blev det smolk i bägaren.

Ligans disciplinära kommitté sammanträde tidigare i dag för att diskutera och överväga sina alternativ vad gällde de hårda ord Zlatan hade att säga om domare Lionel Jaffredo och landet Frankrike efter PSG:s 2-3-förlust mot Bordeaux förra månaden.

Tillbaka i maj

PSG:s biträdande sportchef Olivier Letang var på plats hos kommittén för att föra Zlatans talan och lägga fram sina argument och bevis för att händelsen fick för stora dimensioner.

– För oss borde Zlatan inte bli avstängd, sa Letang till L'Equipe när han lämnade mötet.

Men PSG:s krav hjälpte inte.

För strax efter klockan 23.30 meddelade kommittén att Zlatan stängs av i fyra matcher. Domen drog ut på tiden och enligt uppgifter i fransk media var inte disciplinnämnden helt eniga i frågan först.

– Straffet visar att kommittén inte har blivit fullt övertygad om Zlatan Ibrahimovics förklaring, säger presidenten i disciplinkommittén, Sebastien Deneux, enligt L'Equipe.

Får spela helgens cupfinal

Enligt Le Parisien stängs Zlatan av i tre matcher för själva utbrottet. Den fjärde är en konsekvens av att han redan en gång tidigare i år tilldelats en avstängning (två matcher då) för att ha utdelat en smäll på Sant-Etiennes Romain Hamouma.

Avstängningen träder i kraft på måndag, så Zlatan får spela helgens ligacupfinal mot Bastia. Men 33-åringen missar PSG:s matcher mot Nice, Lille, Metz och Nantes.

Marseilles Dimitri Payet, som fick ett utbrott mot domaren i samband med lagets möte med Lyon, stängs av i två matcher.

– Deras frustation har tagits i beaktning. Men att ett domslut eventuellt är felaktigt rättfärdigar inte ett så oförskämt beteende. Spelarna har en plikt att uppföra sig, säger Sebastien Deneux.