HÖR Sveriges mest besvikna supporter

Udda P4-debut för Sportbladet-profilen Leifby

SPORTBLADET

Sportbladet-profilen Marcus Leifby gjorde debut som programledare för P4-programmet Karlavagnen i går.

Då stötte han på Sveriges kanske mest besvikne supporter.

– Det är väl en känsla vi alla kan känna igen oss i, säger Leifby.

Hockeyfinalen mellan Växjö Lakers och Skellefteå AIK lever i allra högsta grad. Men efter att Skellefteå kvitterade matchserien i Vida Arena i går var vissa supportrar mer nedstämda än andra.

Sportbladet-profilen Marcus Leifby stötte på den kanske deppigaste av alla när han gjorde debut som programledare för Karlavagnen i P4.

Växjösupportern Jonas ringde in till programmet och var knäckt efter 0-3-förlusten.

– Jag kommer att stå utanför Vida Arena och stortjuta om vi inte tar guld. Allting är förstört då. Allt är förstört för mig, sa supportern och berättade om sitt agg mot Skellefteå och hur ”mycket sorg” han hade i hjärtat.

”Var inte orolig för hans hälsa”

Leifby gjorde sitt bästa för att muntra upp Jonas, mycket lyckades sådär.

– Det är klart man kände för Jonas. Det där är väl en känsla vi alla kan känna igen oss i. Kanske inte att alla gräver ner sig riktigt så djupt, men åt det hållet i alla fall, säger Leifby.

Blev du orolig för honom?

– Man blir väl alltid orolig när människor inte mår bra eller är ledsna. Jag var inte orolig för hans hälsa förutom att han var väldigt nere och det är ju tråkigt. Sen är det ju så att matchserien lever och jag lovade att jag skulle hålla en tumme för Växjö även om det är emot mina principer eftersom jag håller på en rivaliserande klubb.

Har du något som gjort dig så besviken?

– Det finns några saker som man aldrig kommer glömma. Sveriges OS-fiasko i Salt Lake City när man långt innan hade bokat in kompisar, lokal och allt var uppstyrt till en fantastisk match mot Kanada och så blev man bara bestulen på den helt i onödan. Det kan svida än idag. Sveriges match mot Senegal, åttondelsfinalen i VM 2002, Anders Svensson skjuter i stolpen efter helikopterfint. Man väntar fortfarande på en domarblåsning eller en upptäckt offside. Det tog slut snabbt, otäckt, tomt. Det är väl de två jag kan komma på nu.

Leifby sänder Karlavagnen även nästa tisdag.

LYSSNA PÅ KLIPPET HÄR OVAN!