Josefsson: Jag får spela VM

”Pratat med Lou Lamoriello och fått klartecken”

SPORTBLADET

NEW YORK. Nu är det helt klart.

Även Jacob Josefson spelar VM.

– Jag har pratat med Lou Lamoriello och fått klartecken att åka. Det ska bli riktigt roligt, säger ”Yayo” till Sportbladet.

Foto: TT
Jacob Josefson.

Tre Kronors veritabla proffsorgie fortsätter.

Redan sedan tidigare står det ju klart att Oliver Ekman-Larsson, Oscar Klefbom, Jhonas Enroth, Anton Lander, Elias Lindholm och Victor Rask tackat ja till VM i Prag i maj.

Under onsdagen avslöjade Sportbladet att även New Jersey Devils-forwarden Jacob Josefson blivit erbjuden plats i truppen – men var tvungen att få klartacken från klubbledningen i Newark först.

Det har han fått nu.

Gör debut i A-landslaget

– Ja, jag pratade med Lou Lamoriello (Devils mytomspunne general manager) nu under eftermiddagen och han sa att jag kunde åka. Då är det så, säger Jacob när vi når honom i hemmet i Hoboken.

Det blir VM-premiär för den 24-årige stockholmaren.

– Ja, det blir till och med debut i A-landslaget. Jag har aldrig spelat några landskamper tidigare. Det ska bli riktigt kul att få fortsätta säsongen när det nu inte gick som vi hoppades i Jersey

Jacob, fostrad i Djurgården, kom till Nordamerika inför säsongen 2010-2011 och har under sina år i Jersey utvecklats till en mycket pålitlig checking-specialist som vinner mycket tekningar och, inte minst, sätter många straffar.

– Ja, he he, ibland i alla fall. Jag vet inte hur jag ska beskriva mig själ riktigt. Men jag försöker alltid jobba hårt för laget, säger han.