Mästarna särar på trogna backparet

Mest istid i Skellefteå i finalen, men inte fått spelet att stämma

SPORTBLADET

SKELLEFTEÅ. De har spelat tillsammans hela säsongen – men haft det tungt i finalen.

Nu talar det mesta för att Skellefteå särar på backparet med Tim Heed och Martin Sevc.

– Vi får se vad som händer, säger tränaren Hans Wallson.

Inför den andra finalen ändrade Skellefteå i laget, då Rob Schremp fick chansen och gjorde mål i sin blott andra match i slutspelet.

Men i torsdags blev det förlust igen. Och nu kan det bli nya ändringar hos de regerande mästarna, som ligger under med 1-2 i matcher.

Allt tyder på att Schremp ställs utanför laget i den fjärde finalen och ersätts av Daniel Widing. Och backparet med Tim Heed och Martin Sevc kan splittras.

De har haft mest istid i Skellefteå i finalen, men inte fått spelet att stämma och är -3 i plus/minus-statistiken. På dagens träning parades Heed ihop med Fredrik Lindgren och Sevc hade Niclas Burström vid sin sida.

”Alla är tillgängliga”

Tränaren Hans Wallson vill dock inte avslöja något om laguppställningen i morgon.

– Det här var på träningen helt enkelt, så att de (Heed och Sevc) slipper se på varandra (skratt). Vi får se vad som händer inför i morgon, men alla är tillgängliga. Träningen ska man inte fästa så stor vikt vid, säger Wallson.

Det var inte bara Heed och Sevc av Skellefteås stjärnspelare som hade det tungt i torsdags. Även förstakedjan med Andrew Calof, Janne Pesonen och Patrik Zackrisson stod för en blek insats.

”Tappar konceptet”

– Allt går hand i hand. Jag tycker att hela laget blir för forcerande. Den kedjan som jag tycker håller rätt nivå är Axel (Holmström), (Oskar) Sundqvist och (John) Norman. Norman är matchens spelare, han var outstanding i 60 minuter, säger Hans Wallson och fortsätter:

– Men tyvärr är det för många som tappar konceptet och blir för jagande. Då dras många spelare med i det, även förstakedjan. Det är samma sak där. Vi är inte nöjda med prestationen överlag och är betydligt bättre än vi visade. Vi ska visa det i morgon. Det är så vi känner och det är vår fulla övertygelse också.

Andrew Calof:

– Vår kedja har skapat många chanser, men det handlar om att göra mål. Jag hade ett friläge och en till bra chans i match två som jag inte utnyttjade. Nu vann vi den matchen ändå, men vi måste hitta vägar att göra mål.

■ ■ ■

 Final fyra spelas i Växjö i morgon och sänds i TV 4 18.30.

FEM STJÄRNOR SOM MÅSTE HÖJA SIG

Martin Sevc: Inte ens nära godkänd i tredje finalen. Orsakade Växjös 1–0-mål och kom fel i de flesta situationerna.

Andrew Calof: En chansning som gjort succé och spelat till sig en roll i förstakedjan. Bra slutspel fram till finalen, där har Calof inte synts till mycket.

Tim Heed: Har liksom Calof överträffat alla förväntningar den här säsongen, men i finalen stämmer det inte. Förlorat många närkamper. Sliten?

Janne Pesonen: Kom vid årsskiftet och var SHL:s bästa spelare de två sista månaderna av grundserien. Har inte varit samma spelare i slutspelet.

Erik Forssell: Gör ytterst sällan en dålig match, men lagkaptenen har inte klivit fram i finalen. Poänglös efter tre matcher mot Växjö.