Ymer vidare efter bragdmatch

”En riktigt stor seger för mig”

Foto: ALL OVER PRESS
Elias Ymer är klar för tredje omgången i Barcelona.
SPORTBLADET

Elias Ymer tappade det första setet och hade matchboll emot sig i det andra.

Då kom vändningen.

Svensken är klar för tredje omgången i Barcelona efter bragdmatchen mot Nick Kyrgios.

– En riktigt stor seger för mig. Jag är mycket positiv till matchen, säger Ymer.

Ymer, 19, gick in till mötet med australiern i den andra omgången med blott tre segrar på ATP-touren bakom sig. Kyrgios var dessutom 16-seedad i turneringen och rankad 41:a i världen. Siffror som tidigt speglade matchen.

Kyrgios, som var i kvartsfinal i Australian Open i januari, vann första set med klara 6–2.

Räddade matchbollar

När han dessutom hade 5–4 i det andra, verkade det mest vara en formalitet innan den snart 20-årige australiern från Canberra bokade en plats i tredje omgången. Men Ymer räddade en matchboll, satte allt på ett kort, vann tre raka games och gick fram till 7–5.

Fick ett wild card

Det avgörande setet bjöd på ett riktigt grusdrama där Ymer lång under med 0–3 och Kyrgios hade fem breakbollar till 0–4. Ymer klarade på nytt att ta sig ur knipan och tog setet till tiebreak där hann vann med 9–7. Även där räddade han en matchboll, vid 5–6 genom att göra... just ingenting. Kyrgios slog ett dubbelfel.

– Det var tufft. Det gällde att hänga kvar så länge möjligt. Han servade bomber och jag kunde bara vänta på mina lägen, säger Elias Ymer till Radiosporten.

För första gången i karriären är svensken framme i tredje omgången i en ATP-turnering. Ymer fick ett wild card till Barcelona, där hans nye tränare nye Galo Blanco är bosatt. Den svenske tennistalangen har verkligen visat att han förtjänade den inbjudan han fick.

”Ska gå in och njuta”

Även i första omgången vände han till seger, 6–7, 7–5, 6–4 mot Thiemo De Bakker. Nu väntar världsåttan David Ferrer, som har 24 ATP-titlar bakom sig. Spanjoren har varit i final fyra gånger utan att vinna i just Barcelona.

– Mycket, mycket kul. Det är de här matcherna man lever för. Jag kollat mycket på David i hela mitt liv på Youtube. Det är en riktig krigare som jag ser upp till. Ska bli kul, säger Ymer.

– Ska gå in och njuta och spela mitt spel. Det kommer att bli intressant.

Världsfyran Rafael Nadal jagar sin nionde seger i Barcelona och fick en lätt resa fram till tredje omgången, 6–3, 6–1 mot spanske landsmannen Nicolas Almagro.

TT