”Därför är det helt tyst kring Schumacher”

Uppgifter: Hot om stämning och kontrakt om tystnadsplikt

1 av 4 | Foto: TT
Michael Schumacher gratuleras av Ferraris tekniske chef Ross Brawn 2004.
SPORTBLADET

Uppdateringarna kring Michael Schumachers tillstånd har upphört att komma.

Samtidigt har de tyska och schweiziska tidningarna slutat att skriva om tyskens rehabilitering.

Bakom tystnaden ligger managern Sabine Kehm, enligt Corriere dello Sport.

Det har inte kommit några officiella uppdateringar kring Michael Schumachers tillstånd under 2015. Den tyske Formel 1-legendaren vårdas i dag i sitt hem vid Genevesjön efter att ha legat i koma i över sex månader.

Det är fortsatt osäkert vilket tillstånd tysken är i såhär 16 månader efter den otäcka olyckan i de franska alperna. De senaste uppgifterna, från i fjol, är att han kan kommunicera med familjen med ögonen.

Hotats med stämning

Att det varit så tyst och få nyheter kring Michael Schumacher hävdar den italienska tidningen Corriere dello Sport – med goda ingångar i Ferrari – sig veta anledningen till.

Enligt Corriere dello Sport har Schumachers manager, Sabine Kehm, tagit i med hårdhandskarna mot de tidningar som tidigare skrivit mycket om tyskens tillstånd. Tabloider som tyska Bild Zeitung och schweiziska Blick uppges ha fått brev med hot om stämningar om de fortsätter att rapportera om uppgifter kring Schumachers hälsa.

Tystnadsplikt

Managern ska även ha försäkrat sig om att det 15 personer starka medicinska team som vårdar tysken i hemmet inte pratar om honom i medierna.

– Den medicinska teamet, som arbetar i Schumachers hem har varit tvungna att skriva på flera mycket restriktiva kontrakt om tystnadsplikt, säger en källa till tidningen.