Förlust – men nu kan stjärnorna vända hem

Hjältar aktuella för återkomst

SPORTBLADET

Det blev förlust i SM-finalen för Skellefteå.

Inför nästa säsong har åtta spelare utgående kontrakt – samtidigt är flera guldhjältar från 2013 och 2014 aktuella för en återkomst.

Säsongen tog slut med en förlust i den sjätte SM-finalen mot Växjö för Skellefteå.

Bygget med truppen inför nästa säsong har dock varit i gång länge och de senaste månaderna har tre nyckelspelare skrivit på nya kontrakt: Tim Heed, Andrew Calof och Patrik Zackrisson.

Dessutom är flera guldhjältar från de två senaste säsongerna aktuella för en återkomst.

Ericsson vänder hem?

Framför allt Jimmie Ericsson och Joakim Lindström, som båda kommer att spela VM i Tjeckien, har omgärdats av rykten om en hemkomst till Västerbotten.

Lindström har inte övertygat i NHL den här säsongen, där han spelat i St. Louis Blues och Toronto Maple Leafs,och har ett gällande kontrakt med Skellefteå om det inte blir en fortsättning i Nordamerika. Ericsson blev nyligen Gagarin Cup-mästare med SKA St. Petersburg, som han skrev på ett ettårskontrakt med inför den här säsongen.

Svensson kan gå till NHL

Enligt Sportbladets uppgifter förs även en dialog med Bud Holloway om en eventuell ny sejour i Skellefteå. Kanadensaren, som spelat i Bern den här säsongen, har tidigare gjort tre säsonger i Skellefteå och är innehavare av både poängrekordet i slutspelet och assistrekordet i SHL.

På målvaktssidan kan det bli en helt ny duo.

Sportbladet har tidigare avslöjat att tre NHL-klubbar visat konkret intresse för Markus Svensson och att Erik Hanses lämnar klubben.

FAKTA

De har utgående kontrakt

Erik Hanses, mv

Reservmålvakt bakom Markus Svensson. Totalt blev det 25 matcher och en godkänd första säsong i SHL. Men Sportbladet har tidigare avslöjat att det inte blir någon fortsättning i Skellefteå.

Erik Andersson, b

Rutinerad back som gjorde sin femte säsong i Skellefteå. Det ser också ut att bli den sista. Är klar för Modo, enligt Örnsköldsviks Allehanda.

Martin Sevc, b

I sin femte SM-final blev det den första förlusten för den tjeckiske backen. Har inte lyckats hålla samma nivå som under sina tidigare sejourer i SHL och hade en jobbig finalserie. Oklart var Sevc spelar nästa säsong.

Kirill Kabanov, f

Var Skellefteås poängbäste spelare fram till nyckelbensbrottet i december. Hittade inte tillbaka till den formen efter comebacken. KHL-klubbar har visat intresse under säsongen, men själv har den ryske forwarden öppnat för en fortsättning i Skellefteå. Frågan är hur sugna de är på en förlängning?

Rob Schremp, f

Värvades strax efter säsongsstarten. Den tekniske amerikanen har dock inte alls motsvarat förväntningarna. Har framför allt haft problem med tempot och defensiven. Bara spelat tre matcher i slutspelet. Lär spela i en annan klubb nästa säsong.

Daniel Widing, f

Både poängproduktionen och speltiden har varit upp och ned för den skridskoskicklige forwarden. Stått utanför laget i tre matcher i slutspelet. Tveksamt om det blir någon fortsättning.

Oskar Sundqvist, f

Haft en stor roll hela säsongen och debuterade i Tre Kronor i februari. Tillhör Pittsburgh Penguins och åker nu över till USA.

Nick Sörensen, f

Fick större delen av säsongen förstörd av en handskada. Gjorde comeback i januari, men fått ont om speltid. Tillhör Anaheim Ducks och kontraktet med NHL-klubben sträcker sig över ytterligare två säsonger.

De har kontrakt

Målvakter

Markus Svensson

Backar

Sebastian Aho

Niclas Burström

Tim Heed

Fredrik Lindgren

Anton Lindholm

Arvid Lundberg

Forwards

Andrew Calof

Erik Forssell

Axel Holmström

Pär Lindholm

John Norman

Janne Pesonen

Adam Pettersson

Pontus Petterström

Patrik Zackrisson