”Challe”: Den är egentligen osannolik

Sportbladets spelexpert satte galen trippel

Foto: BILDBYRÅN
Challe Berglund.
SPORTBLADET

ETT ÖGONBLICK ...

... Charles Berglund, 50, Sportbladets spelexpert som när Växjö vann SM-guld i går satte en häftig trippel till 90 gånger pengarna. "Challe" satte mästarna i tre länder: Sverige, Norge och Ryssland.

– Den var snygg. Egentligen kan man säga att 90 gånger pengarna på en sådan trippel är för dåligt odds. För det är osannolikt att den ska gå in när man gör den i juli/augusti. Men jag visste att Stavanger var riktigt bra, likaså SKA St. Petersburg. Och sen trodde jag på Växjö, jag hade dem som guldfavoriter. Då jag var i stort sett uträknad var när St Petersburg låg under med 3–0 i matcher mot CSKA Moskva i kvartsfinalen i Ryssland. Då var det väldigt långt borta...

Är det här det bästa spel du satt?

– Nej. Jag hade en Dagens Dubbel för ett antal år sedan som gav 126 gånger pengarna. Så oddsmässigt slår den dubbeln det här, jag hade lite högre insats på den också. Men på en Lången är 90 gånger det bästa jag har satt.

Din fullträff har också nått konkurrenten Expressen, som uppmärksammar den stort. Vad säger du om det?

– Jag satt på en restaurang i Göteborg i går. Då ringde de. Då tänkte jag faktiskt ”hur kan de ringa till mig och göra en grej på det här. De lyfter upp konkurrentens spelexpert, det var ju otroligt korkat."

Nu när du är inne i "flowet", vad är nästa tips?

– Jag har suttit och pluggat under dagen. Och är lite inne på att Maven kan vinna Olympiatravet (på lördagen).

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Sju rätt i morgon på V75 såklart.

ARTIKELN HANDLAR OM