Pojke träffad av basebollträ – avled

9-årige Kaiser Carlile avled under söndagen i sviterna av huvudskada

1 av 3 | Foto: FOTO: LIBERAL BEE JAYS
SPORTBLADET

En 9-årig pojke blev i lördags av misstag träffad i huvudet av ett basebollträ sedan en spelare övat på sin swing i en match i USA.

Under söndagen avled han i sviterna av skadan.

Det var i lördagens basebollmatch mellan Liberal Bee Jays och San Diego Waves i Kansas, USA som den 9-årige pojken Kaiser Carlile, på plats för att hjälpa hemmalaget med utrustning, blev träffad i huvudet av ett basebollträ.

En spelare i Liberal Bee Jays skulle öva på sin swing under uppvärmning och träffade då av misstag pojken, som trots att han bar hjälm skadades allvarligt.

Han fördes i ambulans till sjukhus omgående men under söndagen avled han i sviterna av skadan.

"Svårt att minnas en mörkare dag"

– Med familjens tillåtelse, och med stor sorg och brustet hjärta, meddelar jag att Kaiser Carlile har avlidit, säger Liberal Bee Jays president Nathan McCaffrey till lagets hemsida.

I ett uttalande under måndagen uttryckte Kevin Jenks, general manager för nationella basebollkongressen, sin sorg.

– Det är svårt att minnas en dag som är mörkare än denna. Ibland förstår man sig inte på livet, och den här olyckan är ett exempel på ett sådant tillfälle. Kaiser gjorde helt enkelt bara något han älskar.

Även på Twitter kommenterade människor den tragiska händelsen.

"Ligger i tårar och tänker på Kaiser och Liberal Bee Jays.. Mitt hjärta är krossat för lagets och familjens skull", skriver Tyler Stelter.